Πώς θα τεθεί εκτός εκλογών η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και τα παράγωγά της, όπως το κόμμα Κασιδιάρη; Τα όσα ειπώθηκαν στο 10ο Συνέδριο Δημοσιολόγων στη Λάρισα δεν ήταν δυνατόν να περάσουν απαρατήρητα.

Στο συνέδριο έδωσαν το παρών δικαστικοί όπως ο έντονα φερόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, καθώς και πολιτικοί και συνταγματολόγοι όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τι αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» για τις συζητήσεις που έγιναν;

Αφού έγινε λόγος για το μόρφωμα «Έλληνες», του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρει η στήλη, έμαθα και τούτα και σας τα μεταφέρω: Πρώτα θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Κασιδιάρης προσπαθεί, λέγεται, να βρει παράθυρο για να παρακάμψει το νόμο που ορίζει ότι απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές 2023 του επικεφαλής του μορφώματος «Έλληνες».

Υπήρξαν πληροφορίες (χωρίς όμως να υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση εκ μέρους του Κασιδιάρη) ότι, πρόεδρος του κόμματος πρόκειται να αναλάβει ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, που αποχώρησε σχετικά πρόσφατα από τη δικαστική υπηρεσία.

Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου ο Κασιδιάρης θα προσπαθήσει να κατέλθει στις εκλογές με το δικό του κόμμα , αλλά δεν θα είναι ο ίδιος πρόεδρος. Θα είναι όμως υποψήφιος βουλευτής στην Α Αθηνών. Εάν δεν περάσει το κόμμα του από τον Αρειο Πάγο, τότε στις δεύτερες εκλογές θα συνταχθεί με το κόμμα «Εάν» του κ. Κανελλόπουλου. Το τι θα γίνει ουδείς γνωρίζει ακόμα.