Ισως το πιο top πολιτικό ρουσφέτι σήμερα είναι να πετάξει ένας πολιτικός με μαχητικό αεροσκάφος, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

«Οι αιτήσεις βουλευτών προς την Πολεμική Αεροπορία όπως και πολιτευτών, κυβερνητικών παραγόντων και παρατρεχάμενων είναι πολλές, πλην όμως καμία έως τώρα δεν έχει εγκριθεί. Πάγια θέση της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ότι τα μαχητικά δεν είναι για… βόλτες. Ασε που ορισμένοι πολιτικοί δεν θα μπορούν να αντέξουν τα πολλά G’s ή είναι πολύ πιθανόν να πάθουν βέρτιγκο και άντε να αποποιηθεί η ΠΑ την ευθύνη. Οι πολιτικοί όμως έχουν μια σχέση εκτίμησης, δέους και θαυμασμού προς τα μαχητικά» σημειώνει η ίδια πηγή.

Και προσθέτει:

«Πρώην πρωθυπουργοί πέταξαν με μαχητικά (όπως Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας), σχεδόν όλοι οι υπουργοί Άμυνας (για τα δουν είπαν ορισμένοι εάν τα χρήματα του ελληνικού λαού έπιασαν… τόπο). Ο Καμμένος. για παράδειγμα, όχι μόνον πέταξε με μαχητικά και με ελικόπτερα, αλλά… σταύρωνε και τα μαχητικά πριν από τις αποστολές αναχαίτησης. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν επισκέφθηκε τα Rafale, εξέφρασε την επιθυμία κάποια στιγμή να πετάξει με αυτά. Την ίδια επιθυμία έχει εκφράσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να πετάξει όταν έρθει η ώρα με ένα F-16 από τον Άραξο, όπως πέταξε πριν από χρόνια και ο πατέρας του.

»Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν πέταξε ακόμα και η θητεία του στο υπουργείο λήγει εκεί κάπου στις 21 Μαΐου. Αν και έχει έως τώρα συλλέξει αρκετά μπουφάν (bomber Jacket), κράνη, μινιατούρες πολεμικών αεροσκαφών (στο γραφείο του έχει «προσγειωθεί» σε μινιατούρα και Rafale και Mirage και ένα Viper), ωστόσο δεν τα έχει καταφέρει να πετάξει ακόμα: «Κέρδισα μια πτήση με Rafale», έλεγε τις προάλλες στους πιλότους των Rafale, που δύο εξ αυτών τυγχάνει να ήταν και υπασπιστές του. Ασε που ανέβηκε πολλές φορές στο πιλοτήριο των Rafale, αλλά ποτέ δεν πάτησε το κουμπί της απογείωσης.

»Τώρα με την ηρεμία στο Αιγαίο και κυρίως με τις εκλογές να πλησιάζουν οι αιτήσεις πολιτικών για να πετάξουν με ένα μαχητικό και να φωτογραφηθούν μαζί του (για προεκλογικούς λόγους). έχουν αυξηθεί. Έχει περάσει βλέπετε και η γιορτή των αρχαγγέλων Μιχαήλ που η Πολεμική Αεροπορία για να τιμήσει τους αρχάγγελους βάζει δημοσιογράφους, μαθητές και απόστρατους να πετάξουν με πολεμικά αεροπλάνα. Οχι όμως πολιτικούς. Και μέσα σε όλα αυτά τα ρουσφέτια, ένας μόνος πολιτικός (για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω το όνομά του) κατάφερε να πετάξει με ένα Phantom, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί. Έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή που έκαναν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Φάντομ στην Ανδραβίδα (όχι όμως και τον επικίνδυνο ελιγμό), μαγνητοσκόπησε με το κινητό του όλη την πτήση και προσγειώθηκε στην στρατιωτική βάση όλο υπερηφάνεια. Για την ιστορία, σας λέω ότι ο εν λόγω πολιτικός δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές».