Το ευχαριστώ και τα συγχαρητήρια του Ισραήλ για την υπόθεση σύλληψης τρομοκρατών και την αποτροπή χτυπήματος εναντίον εβραϊκών στόχων σε πολυσύχναστη περιοχή του κέντρου της Αθήνας εισπράττει από χθες η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΥΠ.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ «για τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον εβραϊκών στόχων σε πολυσύχναστη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και στην παράλληλη σύλληψη και εξάρθρωση πυρήνα τρομοκρατών στη χώρα μας».

«Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ, που με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του «για τις συντονισμένες προσπάθειες και το αποτελεσματικό έργο χάρη στο οποίο σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, διασφαλίζοντας την ευημερία των πολιτών της χώρας και την ασφάλεια των επισκεπτών της».

«Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μία σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών», σημειώνει το ΚΙΣΕ, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής».

«Ελλάδα σε ευχαριστούμε»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Μπένιαμιν Νετανιάχου εκ μέρους της Μοσάντ τονίζεται ότι η υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα «είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας».

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για την υπόθεση και αναφέρθηκε στην σύνδεση με το Ιράν. «Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων».

Αμοιβή 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό θα εισέπρατταν οι τρομοκράτες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που οι αρχές άφησαν να διαρρεύσουν είναι ότι οι συλληφθέντες θα λάμβαναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό από τον εγκέφαλο της οργάνωσης στο Ιράν ο οποίος καταζητείται για δύο δολοφονίες.

Οι δύο συλληφθέντες 27 και 29 ετών είναι πακιστανικής υπηκοότητας μάλλον ιρανικής καταγωγής και σχεδίαζαν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, επίθεση σε εστιατόριο στου Ψυρρή, εβραϊκό.