Την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων, ευχαριστεί μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν.

Η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι κορυφαία προτεραιότητά μας, υπογραμμίζει επίσης ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας και προσθέτει: «Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο με μια σταθερή και κοινή στάση θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος».

Εβραϊκό εστιατόριο ο στόχος της επίθεσης

Λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης και τον στόχο που είχε επιλέξει να χτυπήσει το δίκτυο τρομοκρατών που εξαρθρώθηκε από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αποκάλυψε στο MEGA ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ένα κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή, φαίνεται να είχε επιλεγεί ως στόχος της επίθεσης. Στο κτίριο αυτό στεγάζεται εβραϊκό εστιατόριο, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  •  Είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας.
  • Είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης.
  • Είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος.
  • Σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.