Άνοιξε επί της ουσίας τον δρόμο της επιστροφής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις με τον μανδύα των ανεξάρτητων το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αναλυτικά οι συστάσεις του Εκτελεστικού συμβουλίου της ΔΟΕ:

1.Αθλητές με Ρωσικό ή Λευκορωσικό διαβατήριο πρέπει να αγωνίζονται μόνο ως μεμονωμένοι ουδέτεροι αθλητές.

2.Ομάδες αθλητών με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο δεν μπορούν να αγωνίζονται.

3.Οι αθλητές που υποστηρίζουν ενεργά τον πόλεμο δεν μπορούν να αγωνιστούν. Επίσης αυτό ισχύει και για το προσωπικό υποστήριξης.

4.Οι αθλητές που είναι συμβεβλημένοι με τις ρωσικές ή λευκορωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας δεν μπορούν να αγωνιστούν. Δεν επιτρέπεται η είσοδος προσωπικού υποστήριξης με συμβόλαιο με τις ρωσικές ή λευκορωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας.

5.Οποιοσδήποτε τέτοιος ουδέτερος αθλητής, όπως όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες αθλητές, πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις αντιντόπινγκ που ισχύουν.

6.Οι κυρώσεις κατά των υπευθύνων του πολέμου, των κρατών και κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ.

7.Δεν υπάρχουν διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διοργανώνονται ή υποστηρίζονται από διεθνείς ομοσπονδίες ή εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.

8.Καμία σημαία, ύμνος, χρώματα ή οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα αυτών των χωρών δεν εμφανίζεται σε καμία αθλητική διοργάνωση ή συνάντηση, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του χώρου διεξαγωγής.

9.Κανένας κυβερνητικός ή κρατικός αξιωματούχος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας δεν μπορεί να προσκληθεί ή να διαπιστευθεί για οποιαδήποτε διεθνή αθλητική διοργάνωση ή συνάντηση.

10.Καμία απόφαση για συμμετοχή στο Παρίσι το 2024 ή στο Milano Cortina 2026.

Όπως αναφέρεται «καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των προαναφερόμενων συστάσεων, η ΔΟΕ θα παρακολουθεί στενά την πλήρη εφαρμογή τους από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας παρακολούθησης θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στην απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με τη συμμετοχή αθλητών με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε Μιλάνο/Κορτίνα το 2026.»