Στο θέμα των ημερών αναφορικά με το πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει την Πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι για πρωθυπουργοί, αποκλείοντας, όμως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. «Ας υπάρξει προγραμματική σύγκλιση για αρχή και το πρόσωπο θα είναι κοινής αποδοχής», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ακομα, είπε πως «δεν κάνω παιχνίδια», ενώ αναφορικά με την μη αποκάλυψη κάποιου προσώπου, ανέφερε πως «υπάρχει μια θεσμική συμπεριφορά και μια εντιμότητα από την πλευρά μου».

«Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν. Απέναντί τους (σ.σ. απένταντι στον Μητσοτάκη και στον Τσίπρα) έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα. Κάθε 15 ημέρες έχουμε και ένα σκάνδαλο της ΝΔ. Δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το κόμμα «δεν αποτελεί πολιτικό συμπλήρωμα», για να συμπληρώσει πως «αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διψήφιο ποσοστό ο λαός στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: Μείνε στην αντιπολίτευση».

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε.