Στο θέμα του προσώπου που θα μπορούσε να αναλάβει την Πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση συνεργασίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά την προεκλογική του ομιλία στη Σπάρτη, που πραγματοποίησε σήμερα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «δεν υπάρχει Πρωθυπουργός άγνωστος Χ» αλλά ένα πρόσωπο κατάλληλο να υπηρετήσει τα όσα θα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο των προγραμματικών συγκλίσεων, όπως άλλωστε υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» και ο επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλης Κατρίνης.

Μάλιστα, ανέφερε πως θα ήταν «ασέβεια προς τον ελληνικό λαό να προτείνουμε από τώρα πρόσωπο, χωρίς να έχει εκφράσει την επιθυμία του στην κάλπη», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μπορούν να βαφτίζουν αλαζονεία τον σεβασμό του συντάγματος».

Μάλιστα, για άλλη μια φορά επέμεινε στην θέση του για κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία δεν θα είναι Πρωθυπουργός ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας. «Αγωνιζόμαστε να μην επανέλθει στην εξουσία ο Μητσοτάκης αλλά ούτε να επιστρέψει ο Τσίπρας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.