Στους Αρκιούς ταξίδεψαν για την 25η Μαρτίου, προκειμένου να σταθούν δίπλα στον μοναδικό μαθητή του νησιού, τον μικρό Άγγελο και να παρελάσουν μαζί του, οι μαθητές και οι γονείς του 1ου δημοτικού σχολείου Βούλας.

Η εκδρομή έγινε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου της Βούλας και συγκεκριμένα του προέδρου του, Γιώργου Ντούτσουλη.

Συγκεκριμένα, το ταξίδι ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Μαρτίου από τον Πειραιά με πρώτο προορισμό τους Λειψούς. Από εκεί, η ομάδα πέρασε με φουσκωτά στους Αρκιούς, καθώς πλέον το συγκεκριμένο νησί δεν συνδέεται με τα υπόλοιπα με κάποιο πλοίο της γραμμής, κάνοντας την προσέγγισή τους ακόμη πιο δύσκολη.

Οι Αρκιοί γέμισαν με κόσμο, με παιδικές φωνές και χαμόγελα, που έφεραν φρέσκο αέρα και αναέωση στον τόπο, ο οποίος την υπόλοιπη περίοδο αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα (καθώς είναι σχεδόν αποκομμένος από τα μεγαλύτερα νησιά) και οι κάτοικοί του έντονη μοναχικότητα. «Στο νησί δεν υπάρχει φούρνος, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο. Όλα όσα θεωρούνται αυτονόητα σε έναν άλλον τόπο, εδώ δεν είναι. Όλα τα απαραίτητα έρχονται με μικρά καράβια στο νησί, αν και λόγω μποφόρ πολλές φορές σταματάνε και τα απαγορευτικά μπορεί να κρατούν μέρες. Είναι ένα νησί με πολλές δυσκολίες. Οι άνθρωποι εδώ προσπαθούν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα», ανέφερε στο NouPou η δασκάλα του νησιού, Ιωάννα Θεοφανίδου.