Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκονται σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 14χρονης – φιλοξενούμενης σε δομή ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας.

Ο καθένας τους απολογήθηκε ξεχωριστά ενώπιον της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Ανάμεσά τους, ο 24χρονος πρώην φιλοξενούμενος στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Όλοι φέρονται ήδη να έχουν παραδεχθεί ότι το βράδυ πριν τη σύλληψή τους βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο μαζί με την 14χρονη, με τον 24χρονο να ισχυρίζεται ότι βιντεοσκοπούσε.

«Της είχα ζητήσει να μου δείξει και την ταυτότητά της αλλά δεν το έκανε…όλα γίνονταν με τη συναίνεση της ανήλικης, γιατί ήθελε να βγάλει χρήματα και εμείς της είπαμε ότι μπορούμε να τη βοηθήσουμε» είπε συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας πως «Την επόμενη ημέρα μας έπιασαν στο μετρό «Αγία Μαρίνα» όπου είχαμε δώσει ραντεβού με την 14χρονη για να πάμε Ελευσίνα να αράξουμε».

Μαζί με τον 24χρονο απολογήθηκαν σήμερα και ο 29χρονος Ταχίρ, ο οποίος θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος καθώς φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ένας ακόμη, 25 ετών.

Ο 24χρονος και ο 25χρονος φέρεται να είχαν βρεθεί με την 14χρονη σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, όπου εκεί έγινε και καταγραφή σε βίντεο της σεξουαλικής κακοποίησής της. Το υλικό μάλιστα έχει βρεθεί σε κινητό ενός εκ των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται πως ο 24χρονος – πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» είχε καταγγείλει τις συνθήκες στη δομή και εν συνεχεία είχε αναιρέσει τα καταγγελλόμενα του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο 29χρονος είπε πως ήξερε την κοπέλα και είχαν φιλικές σχέσεις αλλά δεν την έστελνε σε άνδρες για χρήματα ποτέ.

Ο 25χρονος είπε πως δεν είχε καμία συνάντηση με την κοπέλα απλά την γνώρισε από τους φίλους του, ενώ ο 24χρονος ανέφερε πως δεν είχε καμία ερωτική επαφή μαζί της.

 Στο «Παίδων» η 14χρονη

Η 14χρονη έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου εκεί πρόκειται να πάει για να τη συναντήσει για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, η μητέρα της.

Ήδη, έχει ζητηθεί το παιδί και η αδελφή της να φύγουν από τη δομή της Νέας Σμύρνης και να μεταφερθούν σε άλλη δομή η οποία θα είναι κλειστή και ελεγχόμενη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο, αναμένονται οι απολογίες των τριών ανδρών που έχουν ήδη συλληφθεί. Το τι θα πουν και εάν θα εμπλέξουν και άλλα άτομα στην υπόθεση, είναι αυτό που απασχολεί τώρα τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το κύκλωμα των μαστροπών εξέδιδε το 14χρονο κορίτσι έναντι 100 ευρώ, ενώ ήταν πολλές φορές που η μικρή έφευγε από τη δομή και έκανε μέρες να επιστρέψει, χωρίς κανείς να γνωρίζει το πού βρίσκεται, με ποιους είναι και τι κάνει.

Στο πρόσωπο στο οποίο έχουν εστιάσει οι αστυνομικοί τις έρευνές τους είναι ένας άνδρας ονόματι Ρουσλάν, βουλγαρικής ή γεωργιανής υπηκοότητας, γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να πουλά προστασία σε κακόφημα στέκια στην περιοχή του Μεταξουργείο και εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς φέρεται να οπλοφορεί. Αυτόν εκτιμάται ότι έχουν «δείξει» οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ως τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα, κανονίζει και αποφασίζει.

Τουλάχιστον 50 φορές έφυγε από τη δομή η 14χρονη

Το κορίτσι φαίνεται να έφευγε και να επέστρεφε στην δομή που την φιλοξενούσε, με αναφορές για τουλάχιστον 50 τέτοια περιστατικά και τις εκτιμήσεις των αρχών να αναφέρουν ότι ενδέχεται κάθε απουσία της ανήλικης από την δομή να σηματοδοτεί «ένα ραντεβού κακοποίησης της».

Τα στοιχεία θα ερευνηθούν από την δικαστική έρευνα ώστε μεταξύ άλλων να προσδιοριστεί το εύρος της υπόθεσης, ο χρόνος εκκίνησης των πράξεων σε βάρος της ανήλικης αλλά και να εντοπιστούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν.

Η έρευνα των αρχών εκτιμάται ότι θα αποκαλύψει αν η 14χρονη ήταν το μοναδικό κορίτσι που παρασύρθηκε από τον 29χρονο μαστροπό ή αν η υπόθεση αφορά τη δράση μεγάλου κυκλώματος με θύματα ευάλωτα παιδιά.