Το κατώφλι της ανακριτρίας πέρασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα για τον βιασμό τουλάχιστον πέντε ανήλικων αθλητριών που προπονούσε στο γυμναστήριό του.

«Μακάρι να μείνουμε εδώ πέρα (σ.σ. στις 5 αθλήτριες). Με τόσα που ακούμε δυστυχώς δε θα μας έκανε καμία εντύπωση εάν έβγαιναν κι άλλα πράγματα στη φόρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο, Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης.

Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του βαρύτατες καθώς κατηγορείται για: Bιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο 44χρονος βιντεοσκοπούσε κάποιες από τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Οργή συγγενών

«Θα τον σκότωνα εγώ ο ίδιος». Οι συγγενείς των πέντε ανήλικων κοριτσιών ξεχειλίζουν από οργή. Μιλούν αποκλειστικά στο Live news και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του 44χρονου. «Εγώ δεν ανέχομαι το παιδί μου να το ακουμπήσει κανένας. Όπως το λέω κανένας, ούτε ο Θεός ο ίδιος».

Η κυρία Μαρία είναι στενή συγγενής ενός εκ των κοριτσιών που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στο επίκεντρο της υπόθεσης. Εξηγεί το πώς ο 44χρονος προπονητής είχε αναπτύξει στενότατες σχέσεις με τη νεαρή αθλήτρια του.

«Ήξερα όμως ότι με το ένα το κορίτσι είχε πάρα πολύ καλές σχέσεις, φιλικές. Το έφερνε στο σπίτι. Οι γονείς του κοριτσιού είχαν απεριόριστη εμπιστοσύνη στον προπονητή».

Αυτή η απεριόριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ήταν, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, το κλειδί ώστε ο 44χρονος κατηγορούμενος, που είναι και ο ίδιος πατέρας ενός 6χρονου παιδιού, να δρα ανενόχλητος και να εκτονώνει τις αρρωστημένες ορέξεις του σε ανήλικα παιδιά.

«Έχω εκπλαγεί αλλά οι σχέσεις ήταν τόσο κολλητές, λέω κάτι στραβό θα γίνει. Τα δύο συγκεκριμένα κορίτσια ήταν το καλό χαρτί του προπονητή για να αναδείξει τη δουλειά του».

Μία από τις αθλήτριές του φέρεται να μην άντεχε άλλο την αρρωστημένη κατάσταση και άλλαξε μεσούσης της σεζόν προπονητή και γυμναστήριο.

Ο προπονητής που την ανέλαβε, Νίκος Παπαδέας, μιλά αποκλειστικά στο Mega.

«Εκεί ήταν από μικρή. Δεν ξέρω από ποια ηλικία ήταν. Απλά ήταν σαν βοηθός κάπως και μετά δεν ξέρω τι πρόβλημα είχε και έφυγε. Αλλά δεν μου είχε πει κάτι εναντίον του για τέτοια θέματα. Μου είπε ‘δάσκαλε θέλω να κάνουμε εδώ προπόνηση για να ανέβω’ γιατί εγώ είχα ομάδα πολύ καλή. Είμαι και στην εθνική πολλά χρόνια. Και ήταν πάρα πολύ καλή αθλήτρια».

Το μυστικό αυτό το κράτησε για χρόνια μέχρι να βρει τη δύναμη και να το καταγγείλει μαζί με τις συναθλήτριές της. Ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο κατηγορείται ότι από το 2009 μέχρι το 2020 βίασε τουλάχιστον πέντε ανήλικες αθλήτριές του, ηλικίας τότε από 12 έως 16 ετών.

Υπεράνω υποψίας

Οι Αρχές είχαν σε στενό κλοιό τον 44χρονο από τα τέλη Ιανουαρίου ενώ έχουν βάσιμες υποψίες ότι η αρρωστημένη δράση του συνεχιζόταν μέχρι και την παραμονή της σύλληψής του, με τα θύματά του πιθανόν να παραμένουν στην σχολή.

Μέχρι χθες, για όλους ο 44χρονος προπονητής ήταν ένα άτομο υπεράνω υποψίας. Ένα άτομο εμπιστοσύνης που ήταν πάντα κοντά στα παιδιά. Συνάδελφός του που τον γνώριζε από μικρό παιδί, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Εγώ τον ξέρω από μικρό. Μια περίοδο ήταν στην εθνική ομάδα. Μια χρονιά ήταν. Και πρόσφατα φέτος τον είχα δει στη Τζια με το παιδάκι του. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα… εάν τελικά αποδειχθεί – βέβαια τη ζημιά την έχει πάθει».

Αφού αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση, είναι πολύ πιθανόν να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 44χρονου προπονητή, ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρξουν και νέες καταγγελίες.

«Καταστρατηγείται το τεκμήριο της αθωότητας»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η δικηγόρος του προπονητή, Πέρσα Χαρατσιάρη, έκανε λόγο για καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας του κατηγορουμένου.

«Αντιλαμβάνμαι ότι η υπόθεση έχει πάρει ευρεία δημοσιότητα, δικαιολογημένα, διότι οι φερόμενες κατηγορίες για τα εγκλήματα σεξουαλικής ενόχλησης και όλα αυτά, της γενετήσιας ουσίας, έχουν μια απαξία μεγάλη, ποινική, κοινωνική, ηθική. Δε θα το αμφισβητήσει κανείς αυτό, ούτε εγώ».

Όπως σημείωσε η ίδια, «από αυτό το σημείο όμως μέχρι του να φτάνουμε στο σημείο, στον βωμό του κατεπείγοντος της αποδοκιμασίας των φερομένων πράξεων από τον κατηγορούμενο, να καταργούμε, να αλλοιώνουμε, να φαλκιδεύουμε και στην ουσία να απεμπολούμε το δικαίωμα του τεκμηρίου αθωότητας και μιας δίκαιης δίκης, νομίζω υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Δεν έχω να δηλώσω κάτι άλλο».