Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το κατασκοπευτικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Μαρία Τσάλλα, έκανε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Νεκρός ο δικηγόρος της Ρωσίδας κατασκόπου

Υπήρχε ένας δικηγόρος ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο «ελληνοποίησης»  της Μαρίας Τσάλλα και είχε οριστεί και ως  φορολογικός αντιπρόσωπος της, ενώ φέρεται να της παρείχε νομική αρωγή στις ενέργειές της για να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο. Ο δικηγόρος αυτό σήμερα είναι νεκρός. Πέθανε πριν από δύο χρόνια σε ηλικία 45 χρόνων.

Η 35χρονη κατάσκοπος είχε επιλέξει για το μικρό της όνομα, ένα πολύ συνηθισμένο επίθετο από το Αλιβέρι Ευβοίας,  περιοχή από την οποία έλεγε ότι κατάγεται, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες.

Προκειμένου να εγγραφεί στον δήμο και να μπορέσει να βγάλει ταυτότητα, έπρεπε να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας, πράγμα στο οποίο τη διευκόλυνε ο εν λόγω δικηγόρος, ο οποίος διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στην Ιπποκράτους με επιγραφή στη ρώσικη γλώσσα και  ήταν μέλος του ελληνορωσικού συνδέσμου φιλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεί της ΕΥΠ,  η μητέρα της Μαρίας Τσάλλα – αυτή που επικαλείται η πράκτορας ως μητέρα – εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969, έχει αποβιώσει το 2013 και  φέρεται ότι είχε ποινικές εμπλοκές και  είχε φυλακιστεί.