Παντρεμένη με Ρώσο κατάσκοπο που δρούσε στη Βραζιλία είναι η «Μαρία Τσάλλα», την οποία ξεσκέπασε ως πράκτορα η ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, ο σύζυγός της,που δρούσε ως «illegal» στην Βραζιλία και παρίστανε τον Περουβιανό, χρησιμοποιούσε το όνομα «Ντάνιελ Κάμπος», ωστόσο τον περασμένο Ιανουάριο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε., καθώς φαίνεται ότι και αυτός κλήθηκε για άμεση επιστροφή στη Ρωσία

Ο «Κάμπος» διέθετε διπλή υπηκοότητα. Αυτή της Βραζιλίας και της Αυστρίας. Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα βρισκόταν για διακοπές στη Μαλαισία

Ποιοι είναι οι «Illegals»

Σύμφωνα με τον Guardian, το πρόγραμμα αυτό, οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, αναβίωσε ιδιαίτερα την περίοδο της ηγεσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία.

Ο αριθμός των ανά πάσα στιγμή εν ενεργεία «Illegals» εκτιμάται από 10 έως 30 άτομα, συχνά όμως χωρίς να καταλαμβάνουν θέσεις σημαντικής επιρροής.

Οι «Illegals» εκπαιδεύονται και ελέγχονται από δύο ξεχωριστές και συχνά ανταγωνιστικές ρωσικές υπηρεσίες: τη μυστηριώδη Directorate S που βρίσκεται στους κόλπους της Υπηρεσίας Ξένων Πληροφοριών (SVR) και την Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (GRU) που θεωρείται η διάδοχος της KGB.

Ο σκοπός ενός «Illegal» είναι να παραμείνει αχαρτογράφητος για τις υπηρεσίες της χώρας που ζει ενώ την ίδια ώρα ο ίδιος στρατολογεί ανθρώπους και πηγές που είτε έχουν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες ή εκτιμάται ότι έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.