Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts  και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!

Στο 10ο επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ η Μαριλένα Γεραντώνη και η Ιωάννα Σουφλέρη συζητούν για μια νέα ελπιδοφόρα επιστημονική εξέλιξη που δεν είναι άλλη από τα εμβόλια κατά του καρκίνου. Αφορμή αποτελεί η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης η οποία ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία BioNTech, η οποία δημιούργησε το επιτυχημένο εμβόλιο της Pfizer κατά του SARS-CoV-2 αξιοποιώντας την τεχνολογία mRNA.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών ενός αντικαρκινικού mRNA εμβολίου σε 10.000 Βρετανούς ασθενείς και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στον τομέα των ανοσοθεραπειών κατά του καρκίνου καθώς η ευελιξία η οποία παρέχεται από την τεχνολογία mRNA μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για περισσότερες εξατομικευμένες θεραπείες.

Μεταξύ άλλων θα ακούσεις:
*Για το πως λειτουργούν τα εμβόλια κατά του καρκίνου (01:00)
*Για τους φόβους των πολιτών για εμβόλια (06:50)
*Για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού (09:02)
*Για τις ανισότητες στον καρκίνο (09:57)
*Για την κατάσταση στην Ελλάδα (11:00)

ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ εξηγεί τις ειδήσεις.

Με ρεπορτάζ, δεδομένα και άποψη. Κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα με την εγκυρότητα των δημοσιογράφων του Βήματος.

Παρουσιαστές: Μαριλένα Γεραντώνη, Γιάννης Θ. Διαμαντής