Ο Ελληνικής καταγωγής Τιμ Μαγιόπουλος ανέλαβε τη θέση του CEO στην τράπεζα Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της και την απόλυση του προκατόχου του, Γκρεγκ Μπέκερ. Διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος το πρωί της Δευτέρας από την διαχειριστική αρχή Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), ενώ διαβεβαίωσε ότι οι νέες καταθέσεις -όπως και οι υπάρχουσες- προστατεύονται από την FDIC στη νέα τράπεζα, η οποία ονομάστηκε Silicon Valley Bank, NA.

Μάλιστα, έστειλε ήδη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου στους πελάτες της τράπεζας, σε μία προσπάθεια να του καθησυχάσει εν μέσω των εξελίξεων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητοί πελάτες

Η Silicon Valley Bank, NA είναι ανοιχτή και λειτουργεί ως συνήθως.

Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες μέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της καταπληκτικής κοινότητας που εξυπηρετούμε. Μετέχω στην εταιρεία ως Διευθύνων Σύμβουλος από σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η FDIC μετέφερε όλες τις καταθέσεις και ουσιαστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Silicon Valley Bank σε μια νεοσύστατη, πλήρους υπηρεσίας «τράπεζας γέφυρα» η οποία λειτουργεί υπό την FDIC, σε μια ενέργεια που αποσκοπεί στην προστασία όλων των καταθετών της Silicon Valley Bank. Οι καταθέτες έχουν πλήρη πρόσβαση στα χρήματά τους και προστατεύονται οι νέες και οι υπάρχουσες καταθέσεις. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα.

Μερικές σημειώσεις:

  • Όλες οι υπάρχουσες καταθέσεις προστατεύονται από τη FDIC.
  • Όλες οι ΝΕΕΣ καταθέσεις προστατεύονται επίσης από τη FDIC.
  • Όλες οι τραπεζικές πληρωμές που εισήχθησαν στις 9 ή 10 Μαρτίου και δεν έχουν ήδη διεκπεραιωθεί από τότε έχουν ακυρωθεί. Εάν θέλετε να ολοκληρώσετε αυτές τις συναλλαγές, πρέπει να τις επαναλάβετε.
  • Δουλεύουμε όπως συνήθως στις ΗΠΑ και αναμένουμε να επαναλάβουμε τις διασυνοριακές συναλλαγές τις επόμενες ημέρες.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς έχετε ερωτήσεις και εκτιμούμε την υπομονή σας καθώς η αφοσιωμένη ομάδα μας εργάζεται το συντομότερο δυνατό για να σας εξυπηρετήσει. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μόλις είναι διαθέσιμες.

Ανυπομονώ να γνωρίσω τους πελάτες της Silicon Valley Bank. Έρχομαι σε αυτόν τον ρόλο με ταπεινότητα. Έρχομαι επίσης σε αυτόν τον ρόλο με εμπειρία σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Ήμουν μέλος της νέας ηγετικής ομάδας που εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της οικονομικής κρίσης το 2008/09 και υπηρέτησα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Fannie Mae από το 2012/18. Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάναμε εκεί για να αποκαταστήσουμε την κερδοφορία της εταιρείας και να σταθεροποιήσουμε το σύστημα χρηματοδότησης της στέγασης σε μια περίοδο με άνευ προηγουμένου προκλήσεις.

Έρχομαι επίσης με εμπειρία και εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας. Μέχρι πρόσφατα, ήμουν πρόεδρος μιας εταιρείας λογισμικού με έδρα τη Silicon Valley, η οποία παρέχει τεχνολογία σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της καταναλωτικής τραπεζικής. Γνωρίζω πόσο σημαντική υπήρξε και συνεχίζει να είναι η Silicon Valley Bank για την επιτυχία των πελατών της και του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη σας και να υποστηρίξουμε εσάς και τις εταιρείες σας αυτήν τη στιγμή.

Σας ευχαριστώ με τις καλύτερες ευχές,

Τιμ Μαϊόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Silicon Valley Bank, NA»

Ποιος είναι ο Τιμ Μαγιόπουλος

Ο Τίμοθι Μαγιόπουλος όπως είναι ολόκληρό του όνομά του θεωρείται μια εξέχουσα προσωπικότητα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο των ΗΠΑ.

Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959, κατέχει πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Εντάχθηκε στην ηγετική ομάδα της εταιρείας χρηματοδότησης στεγαστικών δανείων Fannie Mae το 2008, η οποία βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της. Υπό την καθοδήγησή του η εταιρεία όχι μόνο επέστεψε στην κερδοφορία, αλλά απέδωσε στους φορολογούμενους περισσότερα των 167 δισ. δολαρίων σε μερίσματα.

Το 2018 και μετά την επιτυχημένη θητεία του αποχώρησε για να αναλάβει χρέη προέδρου στη Blend το 2019, κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, καθώς στον τεχνολογικό κλάδο δεν συνηθίζεται να εισέρχονται τόσο υψηλού προφίλ στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει διατελέσει γενικός σύμβουλος της Τράπεζας της Αμερικής (Bank of America) ενώ έχει εργαστεί επίσης στις Deutsche Bank, Credit Suisse First Boston και Donaldson, Lufkin & Jenrette.