Το Φανάρι επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπου και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια με τον Παναγιώτατο, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές, αλλά είναι πάντα ιδιαίτερη τιμή, μεγάλη τιμή, μία συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, πνευματικό ηγέτη της Ορθοδοξίας, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

Ο Ελληνισμός θρηνεί την απώλεια τόσων νέων ανθρώπων από την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και εδώ, είναι μεγάλος ο πόνος που βιώνει ο Τουρκικός λαός από τους νεκρούς των σεισμών.

Αλλά θα έλεγα ότι η ιστορική συγκυρία είναι τέτοια, που η φωνή του Παναγιωτάτου είναι η σημαντικότερη πνευματική φωνή που μπορεί να υπάρξει. Βιώνουμε ένα άδικο πόλεμο, από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουμε δύο ορθόδοξους λαούς να συγκρούονται, μια οδυνηρή αιματοχυσία στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα η φτώχεια εντείνεται και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις γίνονται όλο και περισσότερο αισθητές παντού, από την Αφρική σε κάθε γωνιά της γης.

Επισκέφτηκα τον Παναγιώτατο για να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσω τις δικές του ιδέες και, μαζί με τις πολύτιμες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, να δούμε νέα πιθανά βήματα που θα συμβάλλουν σε έναν καλύτερο κόσμο ειρήνης και συνεργασίας.