Ποινικές διώξεις σε τρία ακόμα άτομα ασκήθηκαν από την εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι διώξεις είναι για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο του.

Στην ανακρίτρια τα ηχητικά ντοκουμέντα

Στο μεταξύ στοιχεία που ρίχνουν φως στην υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη συγκεντρώνει η ανακρίτρια Λάρισας, ενώ σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία αντιπαραβολής των καταθέσεων που ελήφθησαν έως τώρα, με τις συνομιλίες από τον ράδιο – ασύρματο της βραδιάς του δυστυχήματος.

Στόχος της ανακρίτριας είναι να κατανοήσει πλήρως τι συνέβη εκείνη την βραδιά, ώστε να εντοπίσει τι οδήγησε στο δυστύχημα και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια παράλληλα καλεί για καταθέσεις ξανά τα εμπλεκόμενα, έως τώρα, πρόσωπα για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Η διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων έρχεται μία ημέρα πριν τη σύγκληση τη Ολομέλειας Εφετών, που αναμένεται να εγκρίνει την αναβάθμιση της έρευνας και να ορίσει δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές για την ταχύτερη διενέργεια της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση.