Ανοιχτή συνεδρίαση του Προεδρείου της Ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Γκάζι.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η κοινωνική στέγη, η προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και η εργασιακή επισφάλεια των νέων.

Σημειώνεται ότι η ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών πραγματοποιεί αυτές τις μέρες (9-10 Μαρτίου) τη συνεδρίαση του προεδρείου της στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του πρέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η παρουσία του προεδρείου των ευρωσοσιαλιστών στην Αθήνα δίνει την ευκαιρία στον κ.  Ανδρουλάκη, όπως εκτιμούν οι συνεργάτες του, να ενισχύσει την εικόνα του πολιτικού που έχει μια αναγνώριση και ένα κύκλο συνομιλητών εκτός των συνόρων, του πολιτικού που καταθέτει προτάσεις, όπως αυτές για την κοινωνική κατοικία λαμβάνοντας υπόψη του τις καλές πρακτικές ευρωπαϊκών χωρών, τις οποίες γνωρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ και οι ευρωβουλευτές των S&D, επισκέφθηκαν το δίκτυο γυναικών προσφύγων και μεταναστριών «Μέλισσα».