Τις παρεμβάσεις προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά και επιβατικά δρομολόγια του ΟΣΕ με δικλείδες ασφαλείας που θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες ανακοινώνει στις 11, σε συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα ανακοινώσει ο υπουργός Μεταφορών περιλαμβάνονται η μείωση της ροής των δρομολογίων, η ύπαρξη διπλής βάρδιας χωρίς εξαιρέσεις στα σταθμαρχεία και η δημιουργία σώματος εσωτερικού ελέγχου. Πρόθεση της κυβέρνησης, επίσης, είναι να υπάρξει αύξηση του αριθμού των μηχανοδηγών με επιπλέον προσλήψεις. Ένα ακόμα μέτρο είναι η μείωση της ταχύτητας των συρμών.

Ο κ. Γεραπατρίτης αναμένεται να αναφερθεί στις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών και θα εστιάσει στις ενέργειες που γίνονται για την επιτάχυνση εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου ώστε να είναι έτοιμο πριν τον Σεπτέμβριο. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αύξηση του αριθμού των μηχανοδηγών με επιπλέον προσλήψεις.

Σήμερα θα φθάσουν στην Αθήνα οι ειδικοί της ΕΕ για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων μετά από το αίτημα πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή τεχνικής συνδρομής.

Το ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε το πρωί της 6ης Μαρτίου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα συναντηθούν με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με θέμα την τεχνική υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων.