Ένορκη διοικητική εξέταση είναι τελικά η έρευνα που ζήτησε να διενεργηθεί ο  υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ που τοποθέτησε τον κατηγορούμενο και προφυλακισμένο σταθμάρχη για το θανατηφόρο, σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πλεύρης η έρευνα για την χορήγηση της αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών. «Η αναρρωτική δόθηκε από δημόσιο νοσοκομείο, από εμάς δηλαδή», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Η άδεια είναι πλησίον του συμβάντος και κινεί μια υπόνοια και πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο ευσταθεί. Είμαστε κάθετοι, θα αποδοθούν ευθύνες αν δεν συντρέχει λόγος να δοθεί η αναρρωτική και όσοι την έχουν δώσει θα τεθούν σε άμεση αργία.

Τον ακριβή λόγο που δόθηκε δεν μπορώ να τον πω. Έχει πάρει την άδεια από νοσοκομείο του Βόλου αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγο και του ιατρικού απορρήτου.

Δεν είναι κάτι που συνδέεται με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο γιατρός αυτός δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες.

Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις.Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση. Μου προκαλεί εντύπωση που έγινε τώρα και δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε. Πήγε τέτοια μέρα και με μια εξέταση πήρε έναν μήνα άδεια».