Έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή, προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας –  λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα – ζήτησε να διενεργηθεί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπως ανακοινώνεται στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα ο Θάνος Πλεύρης ζητά να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική στον προϊστάμενο του σταθμάρχη δίχως όμως να αναφέρεται στην ανακοίνωση προς ποια υπηρεσία ή Αρχή διατυπώνει το αίτημα.

Ο υπουργός ζητά να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που  χορήγησαν την αναρρωτική άδεια ενώ  παράλληλα δίνει εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο  το αίτημα Πλεύρη: «Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται».

Υπενθυμίζουμε ότι ο επιθεωρητής Λάρισας έχει τεθεί σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία.