Στα Τέμπη, στον τόπο της τραγωδίας, θα μεταβεί σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης.  Ο κ.  Γεραπετρίτης θα μεταβεί σήμερα και αύριο, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη ενώ την Τετάρτη  θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Μεταφορών.

Ο νέος υπουργός έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του χειρισμού της τραγωδίας που, εκτός των άλλων, έχει ανατινάξει τον εκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ο κ. Γεραπετρίτης θέλησε να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και των εκκρεμοτήτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν καθώς την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να υπάρχουν δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Εξετάζεται, επίσης, μια σειρά έκτακτων μέτρων όπως η αναστολή, για κάποιες μέρες, των επιβατικών δρομολογίων.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα ασχοληθεί με το πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος. Το πόρισμα, αυτό είναι η επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου είναι να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές.