Ο σταθμάρχης που ήταν βάρδια το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη -και ο οποίος προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα– φαίνεται πως είχε επαναλάβει το λάθος του.

Λίγες μέρες πριν από το φρικτό δυστύχημα, είχε πραγματοποιηθεί είσοδος συρμού σε λάθος γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, καθώς μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας από τα Παλαιοφάρσαλα προς τη Λάρισα, υποστήριξε πως, αρκετές φορές είχαν μπει σε λάθος γραμμή και μάλιστα έλεγαν μεταξύ τους χαριτολογώντας «τι να κάνουμε μωρέ να προσέξουμε, γιατί είναι ο 59χρονος σταθμάρχης».

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία ήταν απανωτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρένο είχε κάνει τη «διαγώνιο» και να ξέχασε ο σταθμάρχης να γυρίσει το κλειδί, και να το άφησε όπως ήταν.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του σταθμάρχη

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

«Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.