ΕΔΕ για το συμβάν με την αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής Λάρισας λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Πλεύρης ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τα όσα έγιναν και εμφανίστηκε αποφασισμένος να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» και αν όντως προκύψουν ευθύνες γιατρών να τιμωρηθούν με παραπομπή στον εισαγγελέα.

«Όλο αυτό μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί είναι ξεκάθαρο ότι και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις και αύριο θα πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας και αναφέρθηκε στα στοιχεία που τον οδήγησαν να διατάξει την προκαταρκτική έρευνα και η οποία όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, Τρίτη.

Γιατί διέταξε ΕΔΕ ο υπουργός Υγείας

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα γεγονότα που του έκαναν εντύπωση όπως είπε χαρακτηριστικά.

1.Ότι εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται με ένα δυστύχημα τρομακτικό, μία τραγωδία, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα για να εμφανίσει ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας, που δεν είναι τέτοιο και με βάση το περιστατικό που είχε γίνει, θα δικαιολογούσε κάποιον να πάει να ζητήσει και να πάρει αναρρωτική.

2.Βρίσκεται ένας διευθυντής ο οποίος δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Εμφανίζεται να καταγράφει σε βιβλίο των εξωτερικών ιατρείων χωρίς όμως ο ίδιος να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή σε εφημερία εξωτερικών ιατρείων.

3.Δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.

4.Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος που είναι συνδικαλιστής ο συγκεκριμένος που πάει να πάρει την αναρρωτική, άρα αυτά σε κάνουν να ερευνήσεις περισσότερο την υπόθεση.

5.Και τελικά δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και το λέω και με την ιδιότητά μου και ως νομικός και γίνεται επανεξέταση

«Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ο διευθυντής πίσω από την αναρρωτική»

Μάλιστα αναφέρθηκε και στον συγκεκριμένο γιατρό που είναι ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος είναι ο Νίκος Χαυτούρας, όπως αποκάλυψε βγαίνοντας επώνυμα και μιλώντας στην ΕΡΤ για την αναρρωτική.

«Ο διευθυντής, εγώ δεν θα το έλεγα, αλλά ο ίδιος βγήκε και έκανε δήλωση στην ΕΡΤ και προκύπτει η ταυτότητά του. Από την ταυτότητά του προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ. Ο συγκεκριμένος διευθυντής που έκανε τη δήλωση έχει ανακοινωθεί ως υποψήφιος», είπε ακόμα ο κ. Πλεύρης

«Ήταν γνωστό ότι έχει γίνει ένα μοιραίο δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς. Άρα δεν γίνεται μια γνωμάτευση σε ουδέτερο χρόνο. Γίνεται μια γνωμάτευση μετά από ένα δυστύχημα και προφανώς αυτοί που την έχουν δώσει, αν την έχουν δώσει χωρίς να κάνουν καμία εξέταση, θα λογοδοτήσουν σε όλα τα επίπεδα γιατί αυτό ενέχει μια τρομακτική ηθική απαξία να δίνεται μια βεβαίωση σε έναν άνθρωπο, αν αυτή δεν έχει δοθεί με τους ιατρικούς κανόνες, ενώ θρηνούμε δεκάδες ανθρώπους», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας ότι τα χαρτιά, τα οποία δίνουν είναι αληθή. Όταν υπάρχουν όμως περιπτώσεις που πρέπει να διερευνηθούν εγώ σας βάζω ένα αντικειμενικό γεγονός για να δώσεις 30 ημέρες άδεια σε έναν άνθρωπο που εμπλέκεται σε μία υπόθεση και το γνωρίζεις γιατί είναι πασίγνωστο το συμβάν, αν μη τι άλλο δεν είναι λογικό να υπάρχουν διαγνωστικές εξετάσεις που να δικαιολογούν μια τέτοια πράξη», κατέληξε.