Στην αντεπίθεση περνά ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που τοποθέτησε στη θέση του σταθμάρχη Λάρισας και έχει τεθεί σε αργία. «Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας», αναφέρει το σχετικό έγγραφο της απόφασης.

Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open περιμένει την επίσημη αιτιολόγηση της απόφασης για να απαντήσει υπογραμμίζοντας ότι «στερείται νομικής βάσης». Μάλιστα, ο επιθεωρητής επικαλείται το φύλλο παρουσιών βάσει του οποίου στην νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται δύο σταθμάρχες από τις 10 το βράδυ έως και τις 7 το πρωί, αλλά σημειώνει ότι ο πιο έμπειρος εκ των δύο δεν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του, στοιχείο που πρώτη φορά μετά το μοιραίο συμβάν έρχεται στο φως. Μάλιστα, υπήρχε στο φύλλο παρουσιών και τρίτος σταθμάρχης που η βάρδια του τελείωνε στις 10 το βράδυ.

Ο επιθεωρητής σημειώνει ότι έχει καταθέσει αυτοβούλως όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τους παραπάνω ισχυρισμούς του στην ανακρίτρια ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στον σταθμάρχη των Νέων Πόρων που θα έπρεπε να είχε δει την πορεία των τρένων στον πίνακα κυκλοφορίας και να σημάνει συναγερμό.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πληροφορία ότι τα ξημερώματα λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα ο επιθεωρητής έσπευσε να πάρει αναρρωτική άδεια.