Σε εξέλιξη βρίσκεται μετά από διακοπή λόγω τεχνικού θέματος η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας.

Ο σταθμάρχης προσήλθε στα δικαστήρια νωρίτερα από τις 11 που είχε αρχικά ανακοινωθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα μιλήσει και για τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον σιδηρόδρομο. Είναι συντετριμμένος, το δήλωσε άλλωστε εξαρχής και ο συνήγορος του την περασμένη Τετάρτη, όταν ο 59χρονος σταθμάρχης οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας και ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί.

Τότε ο συνήγορος του είπε ότι είναι συντετριμμένος και ότι θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί. Αυτή είναι και η υπερασπιστική γραμμή δηλαδή αναλαμβάνει τις ευθύνες στο μερίδιο που του αναλογούν. Φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων όταν αντιλήφθηκε το λάθος του.

Ο 59χρονος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε το Σάββατο στον ανακριτή, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για την Κυριακή, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στην έρευνα. Σύμφωνα με τον συνήγορό του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη: «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Να σημειωθεί ότι χθες κατατέθηκαν τρεις αγωγές από οικογένεια θύματος και τραυματίες κατά του ΟΣΕ και κατά της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο σταθμάρχης της Λάρισας βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

Οι πρώτες κινήσεις του σταθμάρχη μετά τη σύγκρουση – «Την πάτησα» φέρεται να είπε

Πληροφορίες για τις κινήσεις του σταθμάρχη λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε ο ανταποκριτής  της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, συνομίλησε με έναν συνάδελφο του σταθμάρχη ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συνάδελφός του, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός, άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

«Όπως καταλαβαίνετε όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν οι πληροφορίες, αυξάνονταν ο αριθμός των νεκρών, μέχρι που κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και του είπε ότι “την πάτησα”προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος» πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Σε ερώτηση της Σταυρούλας Χριστοφιλέα για το αν ρώτησε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης τον συνάδελφο του σταθμάρχη για το αν υπήρχε δεύτερο άτομο στη βάρδια ο δημοσιογράφος είπε ότι η απάντηση που πήρε από τον συγκεκριμένο μάρτυρα που μίλησε off the record ήταν ότι δεν υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης και ήταν μόνος του στην υπηρεσία. Ωστόσο ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε ότι είχε ειπωθεί ότι επειδή ήταν άπειρος ενδεχομένως άλλοι συνάδελφοί του να μπορούσαν λίγο να έχουν και αυτοί τον νου τους προκειμένου να μη γίνει κάποιο λάθος.