Χειρόφρενο τραβούν τα τρένα το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου μετά τη 48ωρη απεργία που προκήρυξαν τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Ως εκ τούτου, κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή

Οι σιδηροδρομικοί πρόκειται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Κυριακή το πρωί στο Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται πως τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου έχουν διακοπεί από το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Μαρτίου μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 57.

Όπως είχε ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), θα συνταχθεί υπόμνημα με όλα τα προβήματα που αφορούν το Σιδηρόδρομο και θα ζητηθεί άμεσα συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα, το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις του σινδκαλιστικού κινήματος για τα ζητήματα ασφαλείας.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των συζητήσεων, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.