Ο Θωμάς Χαχάμης, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη εξηγώντας το πώς και το γιατί  έγινε η αλλαγή της αμαξοστοιχίας.

«Εμείς απορούμε πως ένας άνθρωπος με τόση εμπειρία, όπως ο μηχανοδηγός, δεν αντιλήφθηκε τι έγινε. Από το σταθμό Παλαιοφάρσαλα έγινε η αλλαγή της αμαξοστοιχίας. Υπήρχε ένα πρόβλημα σε μία άλλη αμαξοστοιχία. Έτσι, είπαν να περάσει από τη αρχή ανόδου και καθόδου και όταν έφυγε από την γραμμή ανόδου είχε ξεχαστεί η διαγώνιος γιατί προηγουμένως είχε μπει μία προαστιακή αμαξοστοιχία. Υπήρχε σωρεία λαθών για να φτάσει η κατάσταση εδώ που έφτασε. Υπάρχει μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων και δεν  πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να βγάζει συμπεράσματα. Θέλω να κρατήσω σιωπή αυτές τις μέρες σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στο δυστύχημα».

«Για να εργαστείς στους σιδηροδρόμους πρέπει να έχεις πάνω από 10 χρόνια εμπειρία, κατά την γνώμη μου. Εμείς, είμασταν πάνω στις αμαξοστοιχίες, μαζί με τον κόσμο. Από το 2010, έγιναν όλα μπάχαλο».

Ο κ. Μαρακάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως υπήρχε καταγγελτικός λόγος από τους υπαλλήλους για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως αυτό που συνέβη.

Ο κ. Λακαφώσης μίλησε για τις ενδεχόμενες φιάλες υγραερίου που μπορεί να υπήρχε στο τρένο, λέγοντας πως όπως μπορούμε να δούμε στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, υπάρχει κάποιο υγρό καύσιμο το οποίο δημιούργησε την έκρηξη.

Ο κ. Χαχάμης είπε πως όλα αυτά που συνέβησαν είναι μία απόρροια της μαζικής εξόδου υπαλλήλων που δεν αντικαταστάθηκαν άμεσα.