Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρία από τα έξι νεαρά άτομα, θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών που νοσηλεύονται σε μονάδες ενταατικής θεραπείας. Δίνουν τη δική τους μάχη να κρατηθούν στη ζωή με συμμάχους το νεαρό της ηλικίας τους και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που τους νοσηλεύουν.

Πρόκειται για δύο κοπέλες που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και έναν νεαρό άντρα που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις από τους νέους που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση

Ο νεαρός έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ τα κορίτσια φέρουν εκτεταμένα εγκαύματα.  Σύμφωνα με πληροφορίες,  κάποια στιγμή, και αν το επιτρέψει η γενικότερη κατάσταση της υγείας τους, θα μεταφερθούν σε μονάδα εγκαυμάτων.

Τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νέοι ηλικίας από 21 έως 26 ετών.

Από τους υπόλοιπους 51 τραυματίες, οι περισσότεροι  νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και κάποιοι από αυτούς  έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις για  αποκατάσταση καταγμάτων και άλλων βλαβών.

Οι ελαφρύτερα τραυματισμένοι που είναι και οι λιγότεροι, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Κατερίνης και Θεσσαλονίκης και σιγά σιγά εκτιμάται ότι θα τους δοθεί  εξιτήριο καθώς έλαβαν τις απαραίτητες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση των τραυμάτων τους, τα περισσότερα από τα οποία προκλήθηκαν από θραύσματα και γυαλιά.

Το δράμα της ταυτοποίησης των σορών

Μία εξίσου δύσκολη πράξη, στο θεάτρο του παραλόγου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, παίζεται σήμερα στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Εκεί έχει μεταβεί κλιμάκιο επισημόνων ελέγχου DNA ώστε οι συγγενείς των θυμάτων να δώσουν γεννετικό  δείγματα προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των σορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πρόκειται για το ίδιο κλιμάκιο επιστημόνων που είχαν ταυτοποιήσει τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ