Εικόνες αποκάλυψης εκτυλίχθηκαν στα Τέμπη μετά την μοιραία σύγκρουση αμαξοστοιχιών που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η επιστροφή για δεκάδες φοιτητές, εργαζόμενους και οικογένειες στη Θεσσαλονίκη, μετατράπηκε στον χειρότερό τους εφιάλτη. Νεκροί, απανθρακωμένοι σοροί, εγκλωβισμένοι μέσα σε φλεγόμενα βαγόνια. Σκηνές χάους και πανικού.

Ο πραγματογνώμονας, Χρήστος Γκλαβόπουλος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και σχολίασε τις συνθήκες που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει το έγγραφο που να δείχνει ότι ο σταθμάρχης ήξερε ότι ερχόταν εμπορική αμαξοστοιχία στην ίδια γραμμή. Πάντα υπάρχει έγγραφο, το λεγόμενο τηλεγράφημα που στέλνεται με φαξ. Στην περίπτωση κατά την οποία το ήξερε ( ότι έρχεται εμπορική αμαξοστοιχία), τότε πρόκειται για ανθρώπινο λάθος» είπε αρχικά.

Σε ερώτηση εάν μπορούσε να έχει αποφευχθεί το μοιραίο σχολίασε ο πραγματογνώμονας ότι τα 12 λεπτά είναι αρκετός χρόνος εάν είχε αντιληφθεί το λάθος του ο σταθμάρχης να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους οδηγούς και να τους σταματήσει.

Για την περίπτωση του εάν υπήρξε ή όχι φρενάρισμα ο πραγματογνώμονας εξήγησε ότι ο ταχογράφος των τρένων αυτών είναι ηλεκτρονικός και θα δείξει αν υπήρξε φρενάρισμα, ωστόσο έκρινε ο κ. Γκλαβόπουλος, βάσει των γνώσεων του, ότι οι επιβάτες θα είχαν αντιληφθεί σε κάθε περίπτωση το φρενάρισμα αν αυτό είχε συμβεί.