Εκτενείς είναι οι αναφορές στα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα για το τραγικό δυστύχημα στην Λάρισα με 26 νεκρούς και 85 τραυματίες σύμφωνα με την νεότερη επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής.

«Aυτή είναι μια τρομακτική νύχτα» (Τhis is a terrible night), αναφέρει στο twitter το βρετανικό δίκτυο BBC.  Για τη σύγκρουση σημειώνει τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων η οποία όπως αναφέρει γίνεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στα εκτροχιασμένα βαγόνια.

«Μακελειό μετά από σύγκρουση τρένων κοντά στην Λάρισα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του ΒΒC στο οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις επιβατών που έγιναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ εκτενείς είναι και οι αναφορές στις δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Σύγκρουση τρένου στην Ελλάδα, με 26 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες αναφέρει η ιστοσελίδα The Guardian και συνεχίζει «Οι δύο αμαξοστοιχίες – μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης και μια εμπορική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

«Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα» γράφει το Sky news.

Εκτενείς είναι οι ανταποκρίσεις από το Associated Press το Bloomberg και το ουκρανικό ΝΕΧΤΑ.