Την πρώτη του δήλωση για την υπόθεση Πολάκη έκανε το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπου εκεί θα ζητήσει και επίσημα την παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει. Αυτή η κυβέρνηση έχει χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές, αλλά με θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε ο κάθε Σρόιτερ να μπορεί να ασκεί κριτική όσο θέλει.

Έχω τη δυνατότητα να κρίνω την αξιολόγηση των πράξεων που θεωρώ ότι εκθέτουν το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε σοβαρό κόμμα έχει όργανα. Εκεί θα κριθούν και θα αποφασιστούν όλα. Εγώ αποφάσισα χθες την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την καθαίρεσή του από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο «ygeiamou 2023».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η υπόθεση κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Αντί να ασχολούμαστε με τις προγραμματικές μας θέσεις, ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη. Αύριο θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για την πρώτη κατοικία. Ελπίζω τα ΜΜΕ να δώσουν λίγο περισσότερο χώρο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Εύχομαι στην προεκλογική περίοδο να συζητηθούν όλα τα θέματα και μεταξύ εμού και του κ. Μητσοτάκη».

Τέλος, ο κ.Τσίπρας σχολίασε και την αποστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Αχαρνές, όπου είπε «Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έστρωσε θα κοιμηθεί με τον κ.Πολάκη», λέγοντας ότι «εμείς δεν σκοπευουμε να κοιμηθούμε, θα είμαστε ενεγοί στην κοινωνία και θα δώσουμε τη μάχη. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται- επί των ημερών του η χώρα έχει διασθυρθεί».