Η μετωπική σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μονόδρομος για τον Αλέξη Τσίπρα όπως προκύπτει από τα όσα συζητούνται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά και την καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο.

Και μόνο η γραμμή που εκπορεύεται, ότι «ο Νίκος Παππάς, μετά τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΝΔ στην προανακριτική Επιτροπή, καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για πλημμέλημα επειδή τήρησε το Σύνταγμα με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» είναι ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο δρόμο για τις εκλογές.

«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης κρίνονται από τους πολίτες»

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα προτάσσει την γραμμή ότι η καταδίκη του Ν. Παππά ήταν πολιτική επειδή για πρώτη φορά τηρήθηκε ο νόμος για τις δημόσιες συχνότητες των καναλιών και έφερε στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ.

«Είναι μία απόφαση σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο, σε αντίθεση με την αθωωτική απόφαση Κρέτσου που έκρινε για την ίδια υπόθεση ότι ο διαγωνισμός ήταν άρτιος και δεν ήταν «στημένος», σε αντίθεση με την κοινή λογική και την αλήθεια» αναφέρουν κομματικά στελέχη στο Βήμα και υπογραμμίζουν ότι και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης κρίνονται από τους πολίτες.

Επ’ αυτού μάλιστα λένε με έμφαση ότι «η ίδια Δικαιοσύνη που αρχειοθέτησε τα αδιευκρίνιστα εκατ. του κ. Γεωργιάδη και του κ. Αβραμόπουλου στο σκάνδαλο Novartis, η ίδια Δικαιοσύνη που έχει αφήσει ελεύθερο το Λιγνάδη να αλωνίζει, η ίδια Δικαιοσύνη που επιχείρησε να μπλοκάρει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ στους παρόχους για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η ίδια Δικαιοσύνη που έβγαλε απόφαση μέσα σε 9 μέρες (!!!) για να μπορούν οι servicers να βγάζουν στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία των πολιτών, αυτή η Δικαιοσύνη έκρινε πως η τήρηση του Συντάγματος και η εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία είναι παράβαση καθήκοντος».

Άρα, η γραμμή είναι πως και οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται από τους πολίτες και τίθεται το ερώτημα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν τα 9 δις, όσοι βάζουν πλάτη στην αισχροκέρδεια τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;».

Επικοινωνία Τσίπρα – Παππά

Ο Αλ. Τσίπρας που συνομίλησε με τον Ν. Παππά και τον κάλυψε πλήρως εμμένει στην άποψη ότι πολύ σύντομα, στις εκλογές, θα αποφανθεί ο ελληνικός λαός, για να έρθει η Δικαιοσύνη παντού.

Μάλιστα, όπως πρώτο έγραψε το Βήμα αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Ν. Παππάς θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως έχει ανακοινωθεί και με βάση όσα λένε από την Κουμουνδούρου, «θα κριθεί από το λαό και όχι βάσει μίας πολιτικής δίωξης και μίας άδικης απόφασης».