Πλήρη στήριξη, όπως ήταν αναμενόμενο, παρέχει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον βουλευτή Νίκο Παππά που καταδικάστηκε σήμερα από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, δεν τίθεται κανένα θέμα μη συμμετοχής του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και θα είναι κανονικότατα υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στο νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής υπήρξε επικοινωνία του Ν. Παππά (σ.σ. ήδη ξεκίνησαν υποστηρικτές δηλώσεις όπως του τέως προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στο ρ/σ των Παραπολιτικών) που προέβη και σε σχετική δήλωση, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που προβάλλει το επιχείρημα πως η απόφαση κινείται αντίθετα με την εισήγηση της εισαγγελίας και την αλήθεια.

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια. Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα» αναφέρεται μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι πως αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης (σ.σ. δεν αναφέρει το όνομά του καθόλου η ανακοίνωση), που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;

«Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;» είναι το ερώτημα που τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μάλιστα με άκρως επιθετικό ύφος, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός, «και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού» και «στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης».

Ράνια Σβίγκου- γραμματέας  ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια ξεκάθαρα πολιτική δίκη, καταδικάστηκε ο Νίκος Παππάς,  ο Υπουργός της μόνης κυβέρνησης που εφάρμοσε το νόμο, έκανε διαγωνισμό για τις τηλεοτικές άδειες και εισέπραξε χρήματα για το Δημόσιο.

Όμως οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση και θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις εκλογές.