Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στη Euroleague και δείχνει απλά ασταμάτητος ακόμα κι όταν δεν παίζει καλά. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκαν της Βαλένθια με σκορ 92-85, έφτασαν τις 7 σερί νίκες στη διοργάνωση και πήραν το τέταρτο σερί διπλό τους στην Ισπανία, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω με διψήφιες διαφορές τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στις αρχές της τρίτης περιόδου απέδειξαν γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου, Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ έφεραν… τούμπα το ματς, και απέδειξαν πως αρκεί να παίξουν μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του αγώνα για να πάρουν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίος των Περαιωτών ήταν ο αρχηγός τους που μέτρησε 22 πόντους και ισοφάρισε το career high του στη Euroleague, ενώ εξαιρετικό ματς έκαναν οι Βεζένκοφ με 20, Γουόκαπ με 13 και ΜακΚίσικ με 11 πόντους, ενώ ο Σλούκας είχε 10 πόντους με 9 ασίστ. Από την άλλη πλευρά, ο Πρέπελιτς σταμάτησε στους 21, με τους Γουέμπ και Χάρπερ να προσθέτουν από 13 και 11 αντίστοιχα.

Κακό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, πήρε διαφορά η Βαλένθια

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό που έμοιαζε να είναι σε… άλλο γήπεδο και να μην μπορεί να σταματήσει τις «νυχτερίδες». Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού ήταν πολύ εύστοχη και έτσι κατάφερε προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να χτίσει μια διψήφια διαφορά με το +15 (25-10).

Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να ξυπνούν και με ένα τρομερό 15-0 με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου και Μπλακ, μπόρεσαν να φτάσουν στο 25-25. Ωστόσο, ο… διακόπτης έπεσε και πάλι με τη Βαλένθια να ανακάμπτει και να κάνει με τη σειρά της ένα σερί που της έδωσε εκ νέου διψήφια διαφορά. Το 25-25 μετατράπηκε σε 45-35 το οποίο ήταν τελικά και το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Μια περίοδος αρκούσε

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 50-37 και έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση. Όμως ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού έφερε τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού. Παπανικολάου και Βεζένκοφ αρχικά, Γουόκαπ στη συνέχεια και ΜακΚίσικ στο φινάλε έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ φέρνοντας τα πάνω κάτω και τρέχοντας ένα επιμέρους στην τρίτη περίοδο 30-13. Που φάνηκε να βρίσκουν τον εαυτό τους.

Καθάρισε στο φινάλε

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες έλεγχαν απόλυτα το ματς, δείχνοντας πως αυτή τη φορά δεν άφηναν να γλιστρήσει από τα χέρια τους. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα διαχειρίστηκαν πολύ σωστά την ύστατη προσπάθεια της Βαλένθια να γυρίσει το στον αγώνα, με τον Βεζένκοφ να κάνει τη δουλειά του καθαρίζοντας την… μπουγάδα. Έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε ακόμη μία νίκη με το τελικό 92-85.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-35, 58-65, 85-92.