Ο Γιώργος Λάνθιμος δεν φοβήθηκε ποτέ να κάνει το κοινό να αισθανθεί άβολα. Πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει, όμως, η νέα του δουλειά, μια βικτοριανή ιστορία αγάπης, ανακάλυψης και τόλμης, χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη από το MPA.

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» είναι μια κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Alasdair Gray του 1992 με πρωταγωνίστρια τη «μούσα» του Έλληνα σκηνοθέτη, Έμμα Στόουν.

Συγκεκριμένα, η ταινία χαρακτηρίστηκε ως «R-rated», λόγω «έντονου και διάχυτου σεξουαλικού περιεχομένου, γραφικού γυμνού, ενοχλητικού υλικού από εικόνες gore και απρεπή εκφορά λόγου».

Εκτός από την Έμμα Στόουν το cast περιλαμβάνει και τους Μαρκ Ράφαλο, Γουίλεμ Νταφόε και Κρίστοφερ Άμποτ, ενώ το σενάριο «υπογράφει» ο Τόνι Μακναμάρα με τον οποίο ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάστηκε ξανά πριν από 5 χρόνια για τη βραβευμένη με Όσκαρ «Ευνοούμενη».

Στην ταινία η Έμμα Στόουν υποδύεται τη Belle Baxter, μία νεαρή γυναίκα την οποία επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του «Poor Things», η πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί να γίνει φέτος στο φεστιβάλ των Καννών.