Ορισμένες ενδείξεις ότι οι δεκάδες πυροβολισμοί που έπεσαν χθες το πρωί με «στόχο» τέσσερα σπίτια στην Αγία Βαρβάρα, κι οι οποίες προκαλεσαν γενική αναστάτωση, πιθανόν συνδέονται με την δολοφονία ενός 39χρονου Ελληνα Ρομά , το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου 2022 στην ίδια περιοχή, έχουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Για την εν λόγω εγκληματική ενέργεια που είχε αποδοθεί σε διαμάχες για το εμπόριο ναρκωτικών , είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας 37χρονος Αλβανός σε έλεγχο δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Χαιδάρι. Ως ηθικός αυτουργός είχε κατηγορηθεί ένας Αλβανός κρατούμενος μεγαλοποινικός που είχε συνδεθεί με την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017 και με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών» .

Νέος κύκλος τριβών

Με αστυνομικούς να ερευνούν το ενδεχόμενο να υπήρξε νέος κύκλος τριβών μεταξύ Αλβανών και Ρομά μετα την δολοφονία του Ιουλίου και με ζητούμενο «μερίδια» από την διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον τα στελέχη των αρχών ασφαλείας δεν αποκλείουν την περίπτωση κι οι πυροβολισμοί που έπεσαν πριν από δώδεκα περίπου ημέρες σε ψητοπωλείο και κατοικία στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγία Βαρβάρα, να σχετίζονται με τον ίδιο κύκλο διενέξεων …

Οι χθεσινοί πυροβολισμοί στην Αγία Βαρβάρα σημειώθηκαν περίπου στις 7:30 πμ , στην οδό Σωκράτους (από το 21 έως και το 27). Οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, με τον συνεπιβάτη να πυροβολεί σε σπίτια και καταστήματα. Αμέσως μετά, τα δύο άτομα έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο. Σημειώνεται ότι οι αρχές έφτασαν στο σημείο λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 15 κάλυκες από όπλο. Με φόβο ότι οι σχετικές επιθέσεις μπορεί να συνεχισθούν αφού φαίνεται ότι ορισμένες από τις εντολές μπορεί να δίνονται μέσα από τις φυλακές.