Λογικά στο ημίχρονο του Super Bowl την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, δεν πρέπει να κουνήθηκε κανείς από τη θέση του είτε στις κερκίδες του γηπέδου είτε στους καναπέδες του σπιτιού τους, Και αυτό επειδή εμφανίστηκε live η σούπερ σταρ της ποπ Rihanna, για πρώτη φορά μετά πέντε χρόνια. Φορώντας μια ολοκόκκινη ειδικά προσαρμοσμένη φόρμα της Loewe, η «RiRi» εμφανίστηκε σε μια από τις πολλές πλωτές πλατφόρμες πάνω από το πλήθος, εντυπωσιακή όπως πάντα επεφύλασσε μια τεράστια έκπληξη στους χιλιάδες θαυμαστές της.

Όταν την είχαν ρωτήσει σε συνέντευξη αν θα υπήρχαν εκπλήξεις κατά την παράστασή της στο State Farm Stadium της Αριζόνα, είχε δηλώσει: «Σκέφτομαι να φέρω κάποιον», απάντησε η τραγουδίστρια. Πολλοί, ενδεχομένως, σκέφτηκαν ότι μπορεί να εμφανισθεί στο ημίχρονο με κάποιον από τους Jay-Z, Drake ή Eminem, αφού τα ντουέτα στο ημίχρονο του Super Bowl, είναι κάτι σαν θεσμός. Η Rihanna, όμως δεν έφερε κανέναν από τους παραπάνω. Εννοούσε ότι ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, κάτι που οι εκπρόσωποι της επιβεβαίωσαν ότι είναι έγκυος λίγο μετά την εμφάνισή της.

Το άλλο θέμα είναι κατά πόσον η παγκόσμια σταρ με αυτή της την μίνι συναυλιακή εμφάνιση, ουσιαστικά ξαναμπαίνει και πάλι στο παιχνίδι της μουσικής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει να κυκλοφορήσει νέο προσωπικό στούντιο άλμπουμ άλμπουμ από το 2016 («Anti»). Τα πρώτα χρόνια μετά τον δίσκο, η πορεία της τραγουδίστριας ακολούθησε το τυπικό μονοπάτι: Κυκλοφόρησε το άλμπουμ, προώθησε τα σινγκλς, έκανε περιοδεία, ίδρυσε επιχειρήσεις με αντικείμενο την μόδα και την ομορφιά και στην πορεία ίδρυσε και την εταιρεία Fenty Beauty. Όλα καλά αλλά μουσική (νέα) δεν υπάρχει. «Η ισορροπία είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις μου και πάντα ήταν», είπε η Rihanna στη Vogue πέρυσι, ακριβώς την εποχή που ετοιμαζόταν να υποδεχτεί το πρώτο της παιδί στον κόσμο, ένα αγοράκι με τον A$AP Rocky. «Τώρα υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος που μπαίνει στο παιχνίδι και οι ισορροπίες και πάλι αλλάζουν. Ωστόσο, έχω επιχειρήσεις που δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μόνες τους».

Στον αυτόματο, πάντως βρίσκεται η μουσική της καριέρα και ενώ οι φήμες για επίσημη επιστροφή στη μουσική, δίνουν και παίρνουν ήρθε η συνέντευξη της στη βρετανική Vogue (το τεύχος κυκλοφορεί 21 Φεβρουαρίου 2023) και η εντυπωσιακή φωτογράφισή της με την οικογένειά της να ταράξει και πάλι τα νερά.

Μια νέα εποχή ξεκινά – και για τη Rihanna και τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Στη συνέντευξη αυτή μιλάει για την αυτοπεποίθησή της, τη νέα της μουσική και τη νέα της ζωή ως γονιός δίπλα στον A$AP Rocky.

Στον πλανήτη Rihanna, κάπου στο Λος Αντζελες, όλα κυλούν ομαλά με πρωταγωνιστή όμως το εννέα μηνών μωρό της οικογένειας. Ευτυχία: «Ω, κοιμάται όλη τη νύχτα τώρα». Οσο για την ίδια προτιμά πάντοτε τις «Rockstar ώρες!» ανακοινώνει γελώντας στη συνέντευξή της στο περιοδικό. Φαίνεται ότι, τους τελευταίους μήνες, η ζωή της Rihanna έχει ανατραπεί. Από τότε που γέννησε ένα αγοράκι τον περασμένο Μάιο, η 35χρονη μουσικός και επιχειρηματίας από τα Μπαρμπάντος έχει παραμείνει και εκτός διαδικτυακού κόσμου. Ανέβασε μόνο μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την κυκλοφορία δύο νέων τραγουδιών που ακούγονται στο σάουντρακ «Black Panther: Wakanda Forever», ασχολείται με την αυτοκρατορία ομορφιάς της.

Αλλά κυρίως με τον γιο της. «Οι πρώτοι μήνες της ζωής μου είναι μοναδικοί. Είναι τα πάντα. Πραγματικά δεν θυμάσαι τη ζωή πριν από τη γέννηση του μωρού. Προσπαθείς κυριολεκτικά να την θυμηθείς –και υπάρχουν φωτογραφίες της ζωής μου πριν– αλλά το συναίσθημα, οι επιθυμίες, τα πράγματα που απολαμβάνεις, δεν μπορούν να ταυτιστούν με το παρελθόν. Δεν επιτρέπεις καν στον εαυτό σου να φτάσει τόσο μακριά γιατί…» σκέφτεται για μια στιγμή. «Επειδή δεν πειράζει». Η μητρότητα της έχει δώσει τόση δύναμη : «ώστε μετά από αυτήν πιστεύεις ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Θαυμάζει επίσης τον σχέση που έχει ο Ρόκι τόσο με το παιδί τους, όσο και με την ίδια. «Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι με ένα μωρό», λέει και συνεχίζει: «Όλα αλλάζουν όταν κάνεις μωρό, αλλά δεν θα έλεγα ότι ο ερχομός αυτός δεν έκανε τίποτα άλλο από να μας φέρει πιο κοντά. Όταν είναι με τον μικρό κάθομαι και τους χαζεύω. Είμαι κυριολεκτικά το κορίτσι που προσπαθεί να μπει στο κλαμπ αγοριών, περιμένοντας τη σειρά μου. Έχει εμμονή με τον πατέρα του. Και λέω: ‘’Δεν σε γέννησα εγώ; Τι συμβαίνει;’’. Η σχέση τους είναι αδιαμφισβήτητη. Ο δεύτερος Ρόκι τον βλέπει και παίρνει φωτιά. Όλο αυτό που λένε για τους γιους και τις μαμάδες, είναι μύθος. Οι γιοι και οι πατεράδες είναι τρελοί.»

Στην ερώτηση αν θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ εξηγεί: «Βγήκα από ένα άλμπουμ σαν το Anti, που εκ των υστέρων είναι πραγματικά το πιο λαμπρό άλμπουμ μου. Το λέω τώρα, επειδή τότε δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Αλλά πάντα ένιωθα σαν το πιο συνεκτικό άλμπουμ που έχω κάνει ποτέ. Κάπου εδώ εξασκώ πίεση στον εαυτό μου. Αν η καινούργια μου δουλειά δεν είναι καλύτερη από το Anti, τότε δεν αξίζει τον κόπο, να γίνει καν. Καταλαβαίνω όμως ότι αυτή η σκέψη κρύβει τοξικότητα. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος να βλέπεις τη μουσική γιατί η μουσική είναι διέξοδος και χώρος δημιουργίας και μπορείς να δημιουργήσεις οτιδήποτε. Απλώς πρέπει να δημιουργήσει κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Θα μπορούσε απλώς να είναι ένα τραγούδι που μου αρέσει. Θα μπορούσε κυριολεκτικά να είναι τόσο απλό. Έτσι συνειδητοποίησα ότι αν συνεχίσω να περιμένω μέχρι να νιώσω ότι ήρθε το τέλειο ίσως να μην ξανακάνω μουσική. Αλλά εγώ δεν μπορώ να ταυτιστώ με αυτή τη σκέψη. Θέλω και πάλι να ασχοληθώ με τη μουσική. Θέλω να… παίξω. Και λέγοντας παιχνίδι, εννοώ ότι έχω ιδέες μου στο μυαλό μου, αλλά δεν μπορώ να τις πω ακόμη δυνατά».

Ενδεχομένως όμως το νέο παιδί να της ανατρέψει και πάλι τα πλάνα της. Ιδωμεν.