Τη Δευτέρα στις 00.10, η Δώρα Αναγνωστοπούλου και η εκπομπή «MEGA Stories» παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στην πληγωμένη Τουρκία.

Η δημοσιογράφος ταξίδεψε στις ισοπεδωμένες από τον εγκέλαδο περιοχές της γειτονικής χώρας τρία εικοσιτετράωρα μετά το συντριπτικό σεισμό των 7,5R που έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για μια καινοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Μέσα από κατεστραμμένους δρόμους, γκρεμισμένα κτήρια και ανθρώπινες ελπίδες που ώρα με την ώρα στέρευαν, η ομάδα του «MEGA Stories» έφτασε στα Άδανα, στην Αντιόχεια, στο Γκαζίαντεπ και από εκεί στο Ντιγιάρμπακιρ καταγράφοντας ιστορίες ανθρώπων που μέσα σε μία νύχτα έχασαν τα πάντα: σπίτια, ζωές, τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

«Περιμέναμε έξι ώρες μέχρι να…»

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και αναφέρθηκε στις συγκλονιστικές ιστορίες που θα παρακολουθήσουμε αύριο στην εκπομπή της.

«Εμείς πήγαμε τέσσερις μέρες μετά. Το τοπίο δεν περιγράφεται, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος πόνος», είπε αρχικά.

«Βρεθήκαμε σε μια διάσωση, αυτή ήταν και η πιο συγκινητική στιγμή για εμένα. Περιμέναμε έξι ώρες μέχρι να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα. Όταν το έκαναν πολλοί χειροκροτούσαν και έβλεπες πως καθρεπτίζονταν στα πρόσωπα των διασωστών η συγκίνηση και η χαρά. Αυτές τις στιγμές όλοι είναι μια οικογένεια», συμπλήρωσε.

Η ίδια ανέφερε πως οι διασώστες δεν αρκούν, αν αναλογιστούμε πως ακόμη μέχρι σήμερα βγάζουν ζωντανούς ανθρώπους.

«Οι Τούρκοι είναι ευγνώμονες και περισσότερο με τους Έλληνες. Μας έλεγαν εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την πολιτική και έτρεφαν οργή προς τον Ερντογάν αλλά δεν ήθελαν να το πουν στη κάμερα διότι τον έλεγαν δικτάτορα», τόνισε.

Επίσης, είπε πως η μυρωδιά που υπήρχε ήταν σκόνη και καμένο λάστιχο. «Έκανε πολύ κρύο και αυτό βοήθησε στο να παραμείνουν ζωντανοί οι εγκλωβισμένοι γιατί δεν αφυδατώνονταν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι οι συγγενείς δεν έχαναν την ελπίδα τους. Μόνο όταν έμπαιναν οι μπουλντόζες μέσα εξανεμίζονταν οι ελπίδες τους και υπήρχε οργή», κατέληξε.