«Καήκαμε το 2015, πάθαμε και μάθαμε ας μην καούμε το 2023. Πότε ξανά δεύτερη φορά στην συμφορά» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Μόναχο.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το κεντρικό δίλημμα των επικείμενων εκλογών είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω και με δηκτικό ύφος αναφέρθηκε στην εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα σήμερα επάνω σε τρακτέρ στην Καρδίτσα. «Είδα σήμερα την εικόνα του κ Τσίπρα πάνω σ΄ ένα τρακτέρ όπως ακριβώς δέκα χρόνια πριν. Δεν άλλαξε τίποτα, ίδιος και απαράλλαχτος ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον βαθμό κοροϊδίας προς τον ελληνικό λαό».

Το μήνυμα στην πρώτη κάλπη

«Είναι εύκολο εξάλλου να τάζεις πολλά όταν ξέρεις ότι δεν θα κερδίσεις τις εκλογές», ανέφερε. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η πρώτη κάλπη είναι αυτή που θα δώσει το μήνυμα της ισχυρής και της αυτοδύναμης ΝΔ και σε διλημματικό τόνο απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους λέγοντας. «Είχατε τέσσερα χρόνια πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα τέσσερα χρόνια πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιον από τους δύο προτιμάτε;»

Ο πρωθυπουργός προέβη εξάλλου σ΄ένα συνοπτικό απολογισμό του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν ένα δυνατό χειροκρότημα στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΜΑΚ που, όπως είπε, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην Τουρκία να στηρίξουν τον τουρκικό λαό σε μιά πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή.

«Κάποιοι μας έλεγαν πως θα έρχονταν νύχτα στα νησιά μας. Τελικώς εμείς πήγαμε νύχτα να βοηθήσουμε γιατί αυτό επιτάσσει το ανθρωπιστικό μας καθήκον. Βάλλαμε κόκκινες γραμμές και ξεκαθαρίσαμε πως δεν κάνουμε βήμα πίσω στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.