Νέα 24ωρη απεργίαπραγματοποιούν και σήμερα (17/02) οι καλλιτέχνες, διαμαρτυρώμενοι για το φλέγον ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πορεία μέχρι το Σύνταγμα, η οποία ξεκίνησε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συγκεντρώθηκε πλήθως καλλιτεχνών για να καταθέσουν αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ανυποχώρητοι και ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι καλλιτέχνες ενάντια στην κυβερνητική απαξίωση, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις δράσεις τους. Η ανακοίνωσή τους για την σημερινή κινητοποίηση ανέφερε:

«Την Παρασκευή καταθέτουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022. Για την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση καθώς και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α).

Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

«Τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα μας για την τροποποίηση όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το Προεδρικό Διάταγμα 85/22. Καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την υπαγωγή των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών, των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την παροχή σίτισης, στέγασης και δωρεάν συγγραμμάτων στο σπουδαστικό σώμα.

Μηνύματα αλληλεγγύης καταφθάνουν καθημερινά από εκατοντάδες Συλλόγους, Σωματεία, Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, το Εξωτερικό στην Ομοσπονδία και τα Σωματεία μας.

Ανακοίνωση συμπαράστασης έχουν εκδώσει η FIA, η FERA, το ΕΘΝΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ SFA και η ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ CGT. Καθώς και μία σειρά συνδικάτων από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αύριο Παρασκευή 17/2 συνεχίζουμε με 24ωρη Απεργία και με κατάθεση αίτηση ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00 π.μ.) στο Συμβούλιο της Επικρατείας διοργανώνουμε κινητοποίηση και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς το Σύνταγμα».

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τεράστια συναυλία την ερχόμενη Δευτέρα

Μεγάλη συναυλία διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Καλλιτεχνών για τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στο ήδη κατειλημμένο REX. Με σύνθημα «Συνεχίζουμε τον αγώνα ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ», τα δύο σωματεία ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Ταυτόχρονα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, όπου καλούν σε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.