Τέλος στις φημολογίες σχετικά με τα μυστηριώδη αντικείμενα που καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τα UFOs έβαλε ο Λευκός Οίκος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Ξέρω ότι τέθηκαν ερωτήματα και υπήρξαν ανησυχίες για αυτό αλλά δεν υπήρξε καμία ένδειξη εξωγήινων ή εξωγήινης δραστηριότητας» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Την Κυριακή, ένας Αμερικανός στρατηγός είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη την πιθανότητα εξωγήινων ή οποιασδήποτε άλλης εξήγησης για τα μπαλόνια αυτά.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, από την πλευρά του, είπε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι Αμερικανοί για εξωγήινους, αναφορικά με αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα. Ο Τζον Κίρμπι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει ακόμη καταφέρει να αναγνωρίσει τι είδους ήταν τα αντικείμενα αυτά αλλά υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει πως η Κίνα διαθέτει ένα πρόγραμμα συλλογής πληροφοριών με αερόπλοια. Αν και το πρόγραμμα αυτό έχει αποφέρει «περιορισμένες πρόσθετες πληροφορίες» στο Πεκίνο, εάν η Κίνα εξελίξει αυτήν την τεχνολογία, θα μπορούσε να καταστεί πιο πολύτιμη για αυτήν, πρόσθεσε.

Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι η στενότερη παρακολούθηση του εναέριου χώρου των ΗΠΑ ενδεχομένως να εξηγεί εν μέρει την αύξηση του αριθμού των αντικειμένων που εντοπίστηκαν. Τα αντικείμενα αυτά δεν θεωρήθηκε ότι συνιστούσαν κίνδυνο για τους ανθρώπους στο έδαφος αλλά καταρρίφθηκαν για προληπτικούς λόγους. Δεν υπήρχε επίσης καμία ένδειξη ότι διέθεταν ικανότητα ελιγμών ή πρόωσης.

Τα αντικείμενα αυτά έπρεπε να καταρριφθούν επειδή δεν μπορούσε να αποκλειστεί ότι συνέλεγαν πληροφορίες και μπορεί να είχαν πετάξει πάνω από «ευαίσθητες» τοποθεσίες. Η κατάρριψή τους με μαχητικά αεροσκάφη ήταν «ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος», πρόσθεσε.

Την Κυριακή, ένα αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε ένα οκταγωνικό αντικείμενο πάνω από τη Λίμνη Χιούρον, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Πιθανότατα τώρα βρίσκεται «σε μεγάλο βάθος», είπε ο Κίρμπι.

Ο Κίρμπι ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν στείλει κανένα μπαλόνι στον εναέριο χώρο της Κίνα.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να ανακτήσουν ένα μέρος αλλά όχι όλο το ωφέλιμο φορτίο από το πρώτο κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό την περασμένη εβδομάδα, κατέληξε.