Ο Κάρολος έγινε αυτόματα βασιλιάς 15 βασιλείων, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, μετά το θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ το Σεπτέμβριο, αλλά η επίσημη στέψη του θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου, σύμφωνα με μια παράδοση που χρονολογείται εδώ και περίπου 1.000 χρόνια.

Πώς και πότε θα γίνει η στέψη του Καρόλου

Οι συμβολισμοί

Το επίσημο έμβλημα που θα χρησιμοποιηθεί για τους εορτασμούς που θα συνοδεύσουν τη στέψη του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου τον Μάιο αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, με το σχέδιο να παραπέμπει στην πολυετή περιβαλλοντική δραστηριοποίηση του μονάρχη.

Το έμβλημα περιλαμβάνει χλωρίδα και από τα τέσσερα έθνη που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο -το τριαντάφυλλο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, τον νάρκισσο της Ουαλίας και το τριφύλλι της Βόρειας Ιρλανδίας- και αποτελεί φόρο τιμής στην αγάπη του Καρόλου για τη φύση, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Χρησιμοποιεί επίσης τα κόκκινα, λευκά και μπλε χρώματα της σημαίας της Ένωσης.

«Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την αγάπη του βασιλιά Καρόλου για τον πλανήτη, τη φύση και τη βαθιά του ανησυχία για τον φυσικό κόσμο», δήλωσε ο σχεδιαστής Jony Ive. «Το έμβλημα μιλάει για την αισιοδοξία της άνοιξης και γιορτάζει την έναρξη αυτής της νέας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο».