Το ντεμπούτο της στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έκανε η Λαίδη Γκαμπριέλα Ουίνδσορ, η οποία κλήθηκε να αντικαταστήσει τον ξάδελφό της πρίγκιπα Γουίλιαμ

Συνοδευόμενη από τη Πριγκίπισσα Άννα, η Λαίδη Γκαμπριέλα, 41 ετών, κόρη του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, κλήθηκε να εκπροσωπήσει τον μελλοντικό βασιλιά στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας.

Η απόφαση της εκπροσώπησης του διαδόχου του βρετανικού θρόνου από τη Λαίδη Γκαμπριέλα, δείχνει την αναβάθμισή της στη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, πρώτος ξάδερφος του πρίγκιπα Φιλίππου, ήταν ιδιαίτερα δεμένος με τον Κάρολο, χαρίζοντας του τον τίτλο του νονού του διαδόχου Γουίλιαμ.

Η εν λόγω «προαγωγή» της Γκαμπριέλα σημειώθηκε αφότου ο βασιλιάς Κάρολος άφησε να εννοηθεί ότι τόσο ο πρίγκιπας Άντριου, όσο και ο πρίγκιπας Χάρι, θα παραγκωνιστούν επ’ αόριστον ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η Λαίδη Γκαμπριέλα παντρεύτηκε τον χρηματιστή Τόμας Κίνγκστον το 2019. Στην τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ παρευρέθηκαν πολλά ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Μάλιστα, ο τέως ήταν και νονός της