Μεγάλη κοινή επιχείρηση της ελληνικής διασωστικής αποστολής μαζί με άλλες διεθνείς αποστολές πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια.

Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Διέσωσαν μωράκι δύο μηνών 128 ώρες μετά

Μετά τις δύο γυναίκες που σώθηκαν σε Καχραμανμαράς και Ντιγιαρμπακίρ έπειτα από 122 ώρες κάτω από τα συντρίμμια μετά το σεισμό στην Τουρκία φονικούς σεισμούς, το ίδιο συνέβη και με μωράκι δύο μηνών.

Το μωρό, σύμφωνα με το Anadolu, βρισκόταν στα χαλάσματα για 128 ολόκληρες ώρες.

Οι διασώστες, όπως είναι φυσικό, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μετά τη διάσωση, ενώ μετέφεραν με μεγάλη προσοχή το μωρό σε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 24.150 σε Τουρκία και Συρία, με τις ελπίδες για τους επιζώντες να λιγοστεύουν όσο περνούν οι ώρες αφού, εκτός από όλα τα άλλα, στην περιοχή επικρατεί ψύχος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ