Δραματικές σκηνές εκτυλίσσοντααι σε Τουρκία και Συρία μετά τις φονικές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την περιοχή. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, οι ελπίδες εύρεσης και διάσωσης των εγκλωβισμένων από τα ερείπια έχουν αρχίσει να σβήνουν όσο περνάει ο χρόνος.

Ωστόσο, δεν λείπουν οι περιπτώσεις που διατηρούν την ελπίδα.

Διάσωση βρέφους 10 ημερών

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι εκείνο της Γιαγκίζ Ουλάς, ενός νεογέννητου βρέφους μόλις 10 ημερών, που ανασύρθηκε ζωντανό κάτω από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Χατάι μαζί με τη μαμά του. Τόσο η μητέρα όσο και το κοριτσάκι είχαν παραμείνει θαμμένες στα συντρίμμια για 90 ολόκληρες ώρες, καταφέρνοντας να παραμείνουν ζωντανές μέχρι να τις βρουν οι διασώστες.

Η είδηση της διάσωσης του βρέφους με τη μητέρα του έκανε τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, με πολλούς να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τους διασώστες που δεν έχουν σταματήσει λεπτό την προσπάθεια να σώσουν όσο περισσότερες ζωές γίνεται.

«Η Γιαγκίζ Ουλάς είναι μόλις 10 ημερών. 90 ώρες μετά από τον σεισμό, απεγκλωβίστηκε από τα ερείπια με τη μητέρα της» έγραψε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο Twitter, σε ένα από τα δεκάδες σχόλια για το περιστατικό.