Το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα ότι οι Ουκρανοί είναι αυτοί που θα υποφέρουν, αν η Βρετανία ή άλλες δυτικές χώρες προσφέρουν μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο, εξηγώντας ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση ανεξαρτήτως του εξοπλισμού που θα στείλει η Δύση στο Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε ότι η ενίσχυση της Ουκρανίας από τη Δύση με προηγμένης τεχνολογίας μαχητικά αεροσκάφη θα αποφέρει μόνο πόνο και δεινά στους Ουκρανούς, ενώ επέκρινε τις χώρες του ΝΑΤΟ που λαμβάνουν πιο «άμεσο» ρόλο στη σύγκρουση.

«Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια αυξανόμενη εμπλοκή της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας», δήλωσε.

«Η γραμμή μεταξύ έμμεσης και άμεσης εμπλοκής σταδιακά εξαφανίζεται. Μπορούμε απλώς να εκφράσουμε τη λύπη μας για το γεγονός και να πούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες (…) οδηγούν στην κλιμάκωση της έντασης, παρατείνουν τη σύγκρουση και την καθιστούν ολοένα και πιο οδυνηρή για την Ουκρανία», σημείωσε ο ίδιος.

Ακόμα και αν η Δύση συμφωνήσει να ενίσχύσει με μαχητικά αεροσκάφη την Ουκρανία, η Ρωσία θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή της» μέχρι να εκπληρώσει τους στόχους της , κατέληξε ο Πεσκόφ.