Στο ευρωπαϊκό γήπεδο αναμένεται να μεταφερθεί η «κόντρα» του Νίκου Ανδρουλάκη και του Αλέξη Τσίπρα η οποία ξετυλίχτηκε σε υψηλούς τόνους μετά τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠαΣοΚ με τη ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο κ. Τσίπρας και απάντησε σε αυστηρούς τόνους στην αναφορά για το αδιανόητο το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να συνεργαστεί με τη ΝΔ. «Η παράσταση μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου έλαβε τέλος» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και συνόδευσε τη δήλωση του με μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα αγκαλιά με τον Πάνο Καμένο.

Σημειώνεται ότι η τελευταία κόντρα των δύο κομμάτων είχε ως αφορμή δημοσίευμα που υποστήριζε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές δεν κρατάνε ψηλά το ζήτημα των υποκλοπών αφήνοντας να πλανάται η εντύπωση ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω ευρημάτων από την παρακολούθηση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη. Το δημοσίευμα υιοθέτησε αμέσως ο Παύλος Πολάκης και λίγες ώρες μετά οι δηλώσεις Τσαπανίδου που άφηναν να εννοηθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης ενδεχομένως να εκβιάζεται με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος δηλώσεων. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές παρενέβησαν στην αντιπαράθεση στηρίζοντας τον κ. Ανδρουλάκη αφού διέψευσαν τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος.

Το μπλόκο στον Κασιδιάρη

Ο κ. Ανδρουλάκης θα βρεθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα ασχοληθεί με το μεταναστευτικό και τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Στις συνόδους αυτές, συνήθως, μετέχει, ως παρατηρητής ο Αλέξης Τσίπρας. Το γεγονός αυτό εξακολουθεί να προκαλεί ενόχληση στην ηγεσία του ΠαΣοΚ. Ενοχλημένοι, όμως εμφανίζονται και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές καθώς, όπως λέγεται, διαπιστώνουν ότι «ο Τσίπρας δεν έχει κανένα απολύτως δισταγμό για να τους αδειάσει».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, που λόγω κακοκαιρίας, δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη του περιοδεία στη Θράκη, αναμένεται αύριο, ημέρα που ψηφίζεται η τροπολογία που απαγορεύει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές να παρέμβει στο θέμα, θυμίζοντας ότι το κόμμα του, από την πρώτη στιγμή της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα θέτει εμπόδια καθόδου στις εκλογές σε νεοναζιστικά κόμματα.

Το ΠαΣοΚ έχει προσέλθει με θετική διάθεση στις συζητήσεις για την σχετική τροπολογία καταθέτοντας τις δικές του βελτιωτικές προτάσεις. Όπως δηλώνουν οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, το κλειδί σε αυτή την υπόθεση, και σε αυτό δίνουν ιδιαίτερη σημασία είναι η διάταξη να είναι συνταγματικά άρτια ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης της.

« Εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ για σοβαρή και μη σοβαρή Χρυσή Αυγή, για ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφους. Δε συναντηθήκαμε ποτέ με αυτούς. Πρώτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής κάλεσε επανειλημμένα την Κυβέρνηση να φέρει ρύθμιση για να μην έχει πολιτικά δικαιώματα η Χρυσή Αυγή. Συνεπώς, εμείς θα θέλαμε να έχει ήδη ψηφιστεί αυτή η τροπολογία. Υπήρξε μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ώστε να «νομιμοποιηθεί» η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη ψήφισε μαζί με την παράταξη της Χρυσής Αυγής τον μάρτυρα υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου. Όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το καταδικάσαμε, μας ήρθε αγωγή 100.000 ευρώ. Που ήταν όλοι τότε; Κανείς δεν καταδίκασε αυτή την αθλιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.