Δραματικές ώρες για τη Τουρκία και τη Συρία μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς και τον απολογισμό των θανάτων να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. 

6 + 1 δεδομένα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα:

  1. Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε μεγάλο μέρος της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας μετά από έναν τεράστιο σεισμό που άφησε στο πέρασμά του περισσότερους από 2.300 νεκρούς και 7.000 τραυματίες.
  2. Ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Γκαζιαντέπ τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ οι κάτοικοι κοιμούνταν.
  3. Ένας νέος σεισμός 7,5 Ρίχτερ χτύπησε ξανά την περιοχή λίγο πριν τις 13:30 τοπική ώρα, (12:30 ώρα Ελλάδος), ο οποίος σύμφωνα με τους αξιωματούχους «δεν ήταν μετασεισμός».
  4. Η αρμόδια υπηρεσία της χώρας αναφέρει ότι περίπου 1.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο στην Τουρκία μετά τον πρώτο σεισμό και περισσότεροι από 5.300 τραυματίστηκαν
    Οι συριακές αρχές κάνουν λόγο για 810 νεκρούς και περισσότερους από 2.000 τραυματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.
  5. Οι διασώστες αγωνίζονται για να σώσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια μετά την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων και στις δύο χώρες
  6. Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν δεσμευτεί να στείλουν βοήθεια μετά την έκκληση της Τουρκίας για βοήθεια σε διεθνές επίπεδο.
  7. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Τουρκία, τη Συρία, τον Λίβανο, την Κύπρο και το Ισραήλ.