Φονικός σεισμός μεγέθους 7.7 Ρίχτερ χτύπησε σήμερα τα ξημερώματα την Τουρκία με τον απολογισμό έως τώρα να είναι τουλάχιστον 2.000 νεκροί και εκατοντάδες καταστροφές κτιρίων.

Ο Αλέξης Παπαδάτος περιέγραψε, μιλώντας στον Alpha, τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε ενώ βρισκόταν στην πόλη Ισκεντερούν, σε ένα 20όροφο ξενοδοχείο. Όπως είπε ξύπνησε από τον σεισμό ο οποίος είχε διάρκεια πάνω από ένα λεπτό. Τότε ήταν που σηκώθηκε και πήγε να βρει καταφύγιο κάτω από ένα γραφείο και άρχισαν να πέφτουν τα φώτα και οι σοβάδες από τους τοίχους.

«Αρχικά ήμουν στην πόλη του Ισκεντερούν που είναι πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Όλα έγιναν τα ξημερώματα. Ήμουν σε ξενοδοχείο 20 ορόφων και είχα έρθει στην Τουρκία για δουλειά. Έμενα στον 6ο όροφο, κοιμόμουν και ξύπνησα από το ταρακούνημα. Αρχικά έμεινα στο κρεβάτι μου γιατί λέω θα σταματήσει. Αλλά όσο περνούσε ο χρόνος και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη και πήγα κάτω από ένα γραφείο».

Στην συνέχεια περιγράφει πως κατάφερε και γλίτωσε… «Έμεινα εκεί για ένα με ενάμισι λεπτό γιατί η κατάσταση δεν βελτιώνονταν μέχρι που κόπηκε το ρεύμα, έπεφταν σοβάδες από τους τοίχους. Όταν πέρασε από το ενάμισι λεπτό πήρα τα πράγματα μου και κατάφερα να κατεβώ κάτω. Όταν βγήκα έξω συνειδητοποίησα ότι δύο κτίρια που ήταν του ξενοδοχείου δεξιά και αριστερά είχαν καταρρεύσει και στο τετράγωνο ήταν και άλλα κτίρια που είχαν πέσει. Δεν υπήρχε άλλος Ελληνας εδώ απ’ όσο ξέρω. Με το προξενείο που μίλησα μου είπαν ότι δεν έχουν εδώ κάποιον άλλον».

Τέλος, ανέφερε πως ύστερα από επικοινωνία με το ελληνικό προξενείο και την πρεσβεία πληροφορήθηκε πως δεν υπήρχε άλλος Έλληνας στην πόλη.