Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η νίκη της Μπόνι Ρέι στην κατηγορία Τραγούδι της Χρονιάς με το «Just Like That» στα βραβεία Grammy 2023.

Μάλιστα, είναι το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε από σόλο τραγουδοποιό και κέρδισε το βραβείο μετά το «Rehab» της Έιμι Γουάινχαουζ πριν από 15 χρόνια, ιδίως.

Η νίκη αυτή αποτελεί μια από τις πιο αξιοσημείωτες ανατροπές σε αποτέλεσμα στην πρόσφατη ιστορία των Grammys, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το  «Just Like That» ξεπέρασε κομμάτια τιτάνων της μουσικής βιομηχανίας, όπως της Beyoncé, της Adele, της Taylor Swift και του Harry Styles. Ακόμη και η ίδια η τραγουδίστρια έμεινε έκπληκτη.

Πέρα από το γεγονός ότι η Μπόνι Ρέι επωφελήθηκε από τους μεγαλύτερους ψηφοφόρους των Grammy αλλά και από το όνομα που έχει καταφέρει να «χτίσει» όλα αυτά τα χρόνια, το εν λόγω κομμάτι παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη ιστορία, γεγονός που το κάνει να ξεχωρίζει.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρέι στο «Just Like That» τραγουδά για την Olivia Zand, μιας μητέρας που δέχεται έναν ξένο στην πόρτα της. Ενώ η  μοναχική Zand στην αρχή θέλει να τον διώξει, τελικά τον αφήνει να μπει μέσα στο σπίτι και σύντομα μαθαίνει ότι ήταν ο παραλήπτης της καρδιάς του νεκρού γιου της. Εκείνος, ήρθε για να την ευχαριστήσει που του έσωσε τη ζωή.

«Και κάπως έτσι, η ζωή σου μπορεί να αλλάξει, κοίτα τι στέλνουν οι άγγελοι/ έβαλα το κεφάλι μου στο στήθος του και ήμουν πάλι με το αγόρι μου», τραγουδά η Ρέι.

Η εν λόγω ιστορία αν και φανταστική, παραμένει άκρως συγκινητική και δικαιολογεί τους λόγους που ανέδειξαν τον εν λόγω κομμάτι σε κορυφαίο για το 2023.